Angleščina 2

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. feb 2007 7:04

tamalaurša, tamalatanja se je naučila dobro angleščine, tako, da je gledala prek videa filme, in si ponovno predvajala, včasih sam zaradi ene besede po večkrat ( ne cel film, ampak eno določeno mesto si je včasih ponavljala po petkrat in si izgovarjala, pa ko je bila zadovoljna je šla naprej ). ( moji hčerki Tanji, je sin rekel tamala ). Drugač, zakaj rabiš brezhibno izgovorjavo, ne boš poučevala angleščino ( no če jo boš, izgovorjavo boš že izpopolnila v recima Angliji ). Če se angleščine šele učiš ( no tujega jezika se vedno učiš, verjamem, da tudi tisti, ki so študirali angleščino ), povdarek naj bo na čim večjem besednem zakladu in osnovah slovnice ( zdej bojo " une " v luft skočile, kaj pa nepravilni glagoli, bojo vprašale ). ežoj

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

3. feb 2007 9:39

Ežoj se čist strinjam s tabo. Bom začela zbirat podpise, da prepovemo stani.r slikice kazat, ker potem ko vidim njene slikice me takoj prime, da grem špajz pospravljat, predvsem tisto polico s piškoti in čokolado . In potem naj človek hujša . Stana . He, he težko je v spravit. jade

ežoj  

3. feb 2007 10:14

Spet jaz, pol pa neham: praline, to vsi vemo kaj je, pa poglejmo Praline SSKJ: bonbon pri katerem je jedro iz marcipana ali fondana ( mehka aromatična sladkorna snov za izdelovanje bonbonov, SSKJ ), prekrito s plastjo čokolade in sladkorja. praline, veliki angleško slovenski slovar: v sladkorju kuhan oreh ( lešnik, mandelj ). praline, Dictionari of food: -Nut brittle made from toasted ( dry-fried, roasted or grilled) or boiled nuts, skins removed, retoasted, mixed with an equal weight of sugar and some water, carmelized to a rich golden brovn, allowed to cool and broken down to a corse powde. ( orehovi lomljenčki narejeni iz praženih ( suho praženih ) ali kuhanih orehov, brez skorje, ponovno pečenih, zmešanih z enako težo sladkorja in nekaj vode, karmelizirano do intenzivno zlato rjavega, dovoljeno da se shladi in zlomljeno v grob prah, a ni nekdo, nekaj takega ponudil na zadnjem srečanju ? ) - carmelized or covered with praline( karmelizirano ali prekrito s pralinami ) praline, Random house college dictionary:various confections consisting of almonds, pecans or other nuts, cooked in syrup, often preparedwith brown sugar ( imenovano po maršalu Praslin, čigav kuhar jih je izumil.) ( različne sladkarije narejene od mandljev, pekan ali drugih orehov, kuhano v sirupu, pogosto pripravljeno z rjavim sladkorjem ) praline , Webster`s new world college dictionary: - crisp candy made of nuts, ssp. almonds, brovned in boiling sugar( lomljivi bonboni narejeni od orehov, posebej mandljev, porjaveni v sladkorju, ki vre ) - eni of various confections simiarly made, esp a soft or crisp candypatty made of pecan and brovn sugar, maple syrup, etc ( katerakoli od različnih sladic narejena podobno, posebej mehki ali hrustljavi narejeni od pekan orehov in rjavega sladkorja, javorjevega sirupa itd. ) Sedaj pa vemo še bolj. ežoj

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

3. feb 2007 13:02

Tamalaurša, ko sem kupovala učbenih za svojo angleščino sem dobila zraven tudi CD svoji stopnji premerno. Na njem so dialogi iz vsakdanjega življenja ki sem jih s pridom uporabila. Tudi nekatere jezikovne šole imajo na netu tega kar nekaj. Malo pobrskaj. lp Vesna

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

3. feb 2007 16:17

Ezoj Glede pravilne izgovorjave je pa tako: na zalost ni samo ena mozna izgovorjava ene besede. Ce gres v Anglijo ali si tam rojen se naucis tiste "njihove" pravilne izgovorjave, potem pa prides v Ameriko, ti pa studentje recejo, da te sploh ne zastopijo (izkusnje mojega angleskega kolega) in da bi se lahko malo bolj potrudil s svojo anglescino Pa se na sreco nismo na jugu, kjer je izgovorjava sploh cisto drugacna (recimo Forrest Gump je bil tam juzno, je pa lahko se huje), kjer gre ve pocasi in se ena beseda vlece 10 dni. Najbolje je poslusati razlicne filme (angleske, ameriske sever ali jug), da dobis "uho" za jezike, potem se pa privadis na dialekt tistega konca sveta, kamor te pac slucajno zanese. LP Jerneja USA

Jerneja USA  

član od: 24.11.2006

sporočila: 812

3. feb 2007 16:20

Se nekaj sem pozabila: ce slucajno malo po tuje zavijas (francosko je seveda najlepse) si pa sploh sarmanten 100 na uro Jerneja USA

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

3. feb 2007 18:46

Zadnjič sem imela en sestanek s francozi ki ne boste verjeli, govorijo nemško, angleško in slovensko. Gospod je rekel, da ima največje probleme s slovenci iz Trebnjega in okolice. Pravi da strašansko zavijajo. lp Vesna

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

3. feb 2007 22:57

Ežoj, res so korenčkove kroglice Jade in ežoj, bom poslikala še kakšno reč, ki se mi ponesreči stana

ežoj  

4. feb 2007 7:12

Jerneja USA, strinjam se steboj, vendar bi pripomnil, da je pomembno za kakšne namene rabiš angleščino. Če je to za brskanje po internetu, pogovor z natakarji in trgovci v tujini, pogovor z dekleti ( fanti ) v kakšnem youth hostlu, branje, ne nazadnje kuharskih knjig, je en nivo, drugo pa je, če rabiš v poklicne namene, za delo v tujem podjetju/instituciji. tretje pa je delo v izobraževalnih institucijah. Osebno se mi zdi, da so američani nasplošno, tolerantni do tujcev in njih angleščine. bodi lepo pozdravljena ( posebej za tebe ). ežoj

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

11. feb 2007 12:06

zanima me, katere angleške strani so najbolj obiskane. Rada bi si obogatila besedni zaklad iz angleščine, pa na googlu nič ne najdem. Rada bi kaj preprostega, ne poslovno angleščino, recimo za začetek kakšen trač ali pa zgodbe, forumi, kakšen njihov časopis, če imajo v elektronski obliki. ariella

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti