2. feb 2007 12:26
mamamia, medve z Reco greva 24. na tečaj indijske kuhinje. Loni Makaroni
2. feb 2007 12:26
mamamia, medve z Reco greva 24. na tečaj indijske kuhinje. Loni Makaroni
2. feb 2007 12:49
Komaj čakam. lp Vesna
2. feb 2007 13:15
mamamia je napisal/a: |
Ma jaz se že nekaj časa odločam, da šla k mojstru Goljatu v tečaj za praline, pa še nekatere druge, ampak preveč cincam. Kaj pa če se članice Kul slo zmenimo za en termin, pa nas gre torej več, in se še tako malo družimo? Jaz pa vam obljubim, da boste lahko pojedle vse pralineje, razen štirih, ki jih bom nesla domov... Mamamia mamamia |
2. feb 2007 13:22
To je tako, da če je prijavljenih zadosti kandidatov, potem mojster brez razpisa naredi tečaj samo za prijavljene da datum, ki si ga sami zberete/mo. Midva z mojstrom se kar dobro štekava pa lahko besedo ali dve rečem v naše dobro če se strinjate. lp Vesna
2. feb 2007 13:38
stana in jade, velja! Lahko tudi kaj zraven prispevam, da ne bomo samo zažirale:) Stana, nikar ne verjemi Reci, teh stvari se ne preobješ, jaz sem en mesec delala v sladolednem vrtu, vsi so mi obljubljali, kako bom mela poln kufr sladoleda - jok brate, zadnji dan mi je bil ravno tako všeč kot prvi!!! niso vsi taki, reca:) Glede tečaja je tako, da si sicer na tihem želim it kdaj h Goljatu, me pa moti, da se tam baje ne kuha, mislim, vsaka ženska ne kuha, kuha on, potem mu pa nekatere pomagajo. Verjamem, da bi bila med temi, ampak vseeno ni isto. Kar me pa še bolj moti, je pa cena;) Mogoče je tebi poceni, meni ni (8000 za 3 ure), čeprav verjamem, da se splača... Sploh zdaj rajši ne obljubljam, ko se mi bo plača čez 3-4 mesece zmanjšala za 20%, brez potnih stroškov in malice, stroški bojo pa večji:) Še vedno bo čisto dovolj za preživet, seveda, samo za tak tečaj pa... Ne vem, v končni fazi si vedno rajši kupim dve knjigi o pralinejih, pa ti ostaneta doma, učim se pa ravno tako dobro iz knjig... Bom pa enkrat šla, mogoče si bom za kak rd zaželela. Bi pa od vseh tečajev na tega verjetno najrajši šla... NO, saj ni fora, da bi morale videt, kako se to dela, saj pralineje verjetno zna vsaka naredit in jih je že kdaj delala, dejstvo pa je, da se jih redko spravimo delat, ker je vseeno kar precej dela. Zato so tako uvau! pa ker4 so dobri, seveda:) Mogoče se bom spravila jih delat zdaj, ko sem naredila 1kilo domačega marcipana, hehe:) Pa mi ga je nekaj ostalo od oblačenja torte za fantovo mami (psssst, presenečenje za odhod v penzijo:) juhica, pekani se občasno dobijo v hipermarketu in na ljubljanski tržnici, če ti to kaj pomaga - zgledajo kot orehi, ki bi jih nekdo malo stisnil in podaljšal, pa malo bolj rdečkaste barve so - to je to. kalorični so pa itak vsi oreški:) Saj veste, kar je dobro, ni zdravo, redi ali je prepovedano;) No, obstajajo izjeme, čeprav v končni fazi tudi te izjeme "redijo" - vsaj v določene predele:) Veri
2. feb 2007 14:06
Punce, kar se tiče pralinejev, je majamarko enkrat posredovala tale link: http://thepassionatecook.typepad.com/thepassionatecook/2006/11/shf Jaz sem se jih stestirala že kar nekaj vrst in so božanski. Toplo priporočam! Malo je sicer packanja, vendar veliko manj kot sem si sprva mislila. Se splača! fresh
2. feb 2007 14:08
Veri, saj vem kako izgledajo, samo poskusila jih še nisem nikdar. Macadamio so dobili, tudi v Hoferju jo imajo, teh pa ne. Ampak njihova cena je pa zasoljena (če so slani ali pa ne) . Vem pa en drug rek na to temo: Kar je fajn je navadno nelegalno, nemoralno ali pa škodi zdravju...Hehehe A mi lahk pošlješ malo marcipana???? Danes je polna luna in ..... LP juhica
2. feb 2007 15:31
Veri jaz bi se celo rada malo odvadila od sladkarije pa mi nikakor ne uspe. Ko mi že par dni ne paše ker je tega vonja sita moja r.... se že razveselim, da sem na pravi poti, čez kak teden pa sem zopet na istem. Kar se Goljatovih tečajev tiče pa ni ravno tako kot si povedala. Jaz še nikoli nisem gledala in vsaka ki je želela je lahko šla za štedilnik in delala vse kar je hotela. Na žalost pa velika večina sedi v klopi in piše in piše po listih da se kar kreše. Jaz si ne rabim takoh stvari kako se kaj dela pa razno raznih fint zapisovar, nekaterim pa je to nujno potrebno. Kuhat, pećt in pisat h krati se pa ne da. Je pa vredno it vsaj na kak tečaj. Ko stvar vidiš je velikokrat bolj enostavna kot misliš. Če se ti bo dohodek zmanjšal in ker vem da se ti bodo stroški pa povečali pa vem, da je ta denar malo težje dat, če to res ni nujno potrebno. No, ampak ti si tako ali tako zelo praktičen človek in verjamem, da boš tudi sama marsi kaj pogruntala, kmalu pa boš dobila še pomoč. Joj če se spomnim kako so take male rokice hitele oblikovat piškotke. Kje so že tisti časi, zdaj so pa že vsi odrasli.... lp Vesna
2. feb 2007 15:39
Jaz bom šla lahko na kakšen tečaj šele čez kakšno leto, ko mala piška ne bo več odvisna od premične mlekarne. jade
2. feb 2007 15:44
jade, greva čez leto pa pol skup:) do takrat pa lahko organiziramo eno srečanje, kjer bomo delali pralineje, pa mali bojo lahko zraven, pa naju bojo učile tiste, ki so bile na tečaju, ok? ja, reca, porodniška je nižja od os. plače, razumljivo;) Pa nekak se mi zdi,d a je pri teh stvareh itak tako, da vedno ratajo, samo probat moraš:) Se pa je kak trik vedno vredno naučit, ker gre potem stvar hitreje in enostavneje. VeriKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Azijska solata s kozicami
Zdrobovi ocvrtki s pomakami