Madeži od pomivalnega stroja

cherry  

član od: 5.6.2006

sporočila: 409

26. jan 2007 11:08

Hvala vsem za odgovore in ideje. Hm, tako je: imam dvoje nožev - eni so Berndorfovi, zeloooo stari, ampak na novo v uporabi, drugi pa so neka xy poceni znamka iz Metroja (sigurno primerni za pomivalca). Oboji so del celotnega pribora (torej tudi vilice, žlice, žličke in majhne vilice), pa imajo madeže samo noži. Zato sumim, da je to mogoče od nečesa, kar z nožem mažemo. ;) Oziroma pač da to reagira s sredstvom za pomivanje. Rdkapica - ob uporabi Calgonita pa so bili madeži celo najhujši! Drugače uporabljam cenejša sredstva, pa sem čisto zadovoljna. Zdaj sem spet poskusila nekaj novega in se mi zaenkrat zdi, da madežev ni. Ampak bo že čas pokazal. cherry

rdecapesa  

član od: 3.11.2006

sporočila: 181

26. jan 2007 16:17

Cherry, taki rjasti madeži se tudi meni naredijo na nožih, to pa takrat, kadar v pomivalnem stroju pridejo v stik z gorčico, ki je ostala na kakem krožniku. Taka so moja opažanja, ni pa nujno, da je tako tudi pri tebi. Ko nože ali kak drug del pribora naslednjič pomivam, grejo ti madeži dol. LP, rdecapesa

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

27. jan 2007 22:55

Mi smo imeli že večkrat problem z madeži na posodi, dokler nisem sprobala vseh detergentov za pomivalne stroje. Zdaj sem našla končno tablete, po katerih je posoda zelo lepa, se sveti, nikjer niti sledu o kakšnih madežih. Pa še praktični so zelo, saj jih ni potrebno nič odvijat. Vrečka v kateri so tablete, se enostavno razgradi. Je pa potrebno pazit, da je vedno dovolj soli in tekočine za lesk. Saj bo po pomivanju posoda, le tako lepa. LP! fakin712

cherry  

član od: 5.6.2006

sporočila: 409

28. jan 2007 0:53

Fakin712, katere tablete pa so to? cherry

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

28. jan 2007 7:19

Claro cherry. Res so super in nič kaj rada ne uporabljam kakšno drugo sredstvo za pomivalca. LP! fakin712

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

28. jan 2007 7:50

Poizkusila sem že vse vrste pomivalnih sredstev in zdaj uporabljam najcenejše,najraje iz Hoferja. Kot je ena predhodnica napisala, so tablete z ne vem koliko v enem en navaden nateg, ker se tako ali tako pri teh dolgih programih že zdavnaj stopijo in grejo učinkovine naprej. Meni pomiva na ekonomičnem programu 2,5 ure. Lisasto posodo - najprej se opazi na kozarcih, sem tudi že imela, vendar zaradi pomanjkanja sredstva za svetlenje. Pri nožih od bešteka najraje rjavijo rezila. Vzrok bi bil lahko tudi ta, da so noži kromani, rezila pa naknadno brusijo in spodaj ni dosti kvaliteten material, da bi prenesel agresivno pomivalno sredstvo. Fakin, Claro so čist u redu, samo sem imela potem probleme, ko sem začela uporabljat druge, ker sem parkrat pozabila odpret vrečko. . LP

valči  

član od: 5.2.2006

sporočila: 197

28. jan 2007 11:52

Pred leti sem si vse kozarce - brez izjeme uničla, ker sem menjala tablete. Vedno sem uporabljala calgonit ali finis. Takrat pa so prišle v Slovenijo splendit tablete. Bile so zelo poceni,vsi so jih tako hvalili, da sem jih pač tudi jaz kupila. Nato pa groooooooooza. Vsi kozarci so postali mlečni. Ta mlečnost ni šla ven niti s starimi tabletami, tako da sem morala vse kozarce vreči vstran. Tako, da mislim da je odvisno tudi od tablet. Od takrat si potem nisem upala več menjati tablet. Pred kakšnima dvema tednoma sem se pa upogumila in jih kupila v Hoferju. Sem zadovoljna, kozarci so vredu. Glede jedilnega pribora je pa tako, en je primere na pomivalni stroj en pa ne. Včasih piše, najboljše pa je vprašati prodajalca. Lepo nedeljo vam želim v valči

Data  

član od: 17.6.2003

sporočila: 30

29. jan 2007 12:00

Že od samega začetka (odkar pač imam pomivalca) uporabljam tablete Somat 5. Pri nas se še niso dale dobiti, zato mi jih je kolega vozil iz Nemčije. Ne uporabljam ničesar za lesk, pa tudi soli ne, vendar je posoda vedno zelo čista in se sveti. Enkrat mesečno uporabim čistilo, da se odstranijo mogoče tudi delčki, ki jih mi ne vidimo... Na nožih sem opazila madeže v primeru, če recimo 2 dni nisem prala, pa je morda ostalo na rezilu karkoli slanega v kombinaciji s maščobami (od zaseke, salame tudi majoneze ali podobnega). Tako določene nože sedaj raje operem ročno, da ni težav. Z ročnim pranjem se potrudim tudi pri pecljatih kozarcih, ker mi je najbolj grozno to, da jih postaviš na mizo, pa so takšni kot da bi cel teden stalo mleko v njih. Kar se tiče vonjav pa sedaj uporabljam osvežilec, vendar ga odsvetujem pri pranju plastične posode. Le ta vonj se nekako vpije v posodo, v kateri ima potem hrana prav grozen okus.

jana 07  

član od: 8.10.2004

sporočila: 187

29. jan 2007 12:47

Strinjam se s tabo Fakin, tudi jaz že več kot deset let uporabljam le claro tablete, tudi meni so super. Pa še večkrat ima Mercator akcijo, dve škatli za ceno ene. jana 07

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti