Madeži od pomivalnega stroja

rdkapica  

član od: 31.7.2006

sporočila: 1567

23. jan 2007 13:45

terezija je napisal/a:
Slaba kvaliteta stekla, meni se je naredilo enako. Tistih belih lis pa se ne da odstraniti iz kozarcev.
swarovski je napisal/a:
Če ne gre pri ponovnem pranju stran iz kozarcev ta belina, potem je krivo steklo, ki je slabe kvalitete. Preverjeno.
Kot je meni znano, ne gre za slabo steklo, ampak za steklo, ki je občutljivo na agresivno sredstvo, ki se uporablja v pomivalnih strojih. Pomivalno sredstvo poškoduje steklo. Ne znam pa povedati, pri katerem steklu se to dogaja, bi pa tudi mene zanimalo. Npr. kristalnih kozarcev (kozarcev iz kristalnega stekla) se ne sme pomivati v pomivalnem stroju, ker se steklo poškoduje in na pogled ni več kristalno. Ali kdo ve, katero steklo poškodujejo agresivna pomivalna sredstva? Kako veš ob nakupu kozarcev, ali so primerna za pomivalni stroj?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

23. jan 2007 13:54

Pri kristalu, ki da kaj nase, je itak na emabalaži napisano, kako se zadeva pomiva. Je pač treba prebrati tekst (dober proizvod ima tudi embalažo in tudi to je bilo treba plačati, enako velja za porcelan - te deklaracije je treba priložiti, tudi če kupujemo darilo). Če so na kozarcu lise, se to lepo očisti s čistom proti kamnu, spere z mrzlo vodo, obriše itd. Če pomovalni stroj "smrdi" - to je od hrane, ki se nabira na filtru - moj ne, verjetno zaradi tega, ker ga redno vzdržujem tudi s čistilom za pranje stroja, pa še dišavo imam notri. Vendelina jr.

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

23. jan 2007 14:01

Jaz imam tudi dva kozarca, ki sta grdo lisasta in jih ne morem oprat. Sem poizkusila z vsem mogočim, celo s Cilitom za odstranjevanje vodnega kamna. Sta pa kozarca od senfa. Pri drugih se mi to ne dogaja. Gianija, včasih pomaga, da prazen stroj daš na pomivanje in dodaš eni dve prerezani limoni. Po končanem pomivanju, pa ga takoj odpreš, da se posuši. lp Julija

bojanz  

član od: 8.9.2002

sporočila: 42

23. jan 2007 15:14

Hvala vsem za odgovore. Bom posredoval naprej! LP Bojan Z.

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8895

23. jan 2007 15:25

Posodo, ki jo zložim v pomivalni stroj obvezno na brzino splaknem pod tekočo vodo. Kozarce zložim na mesto, ki je namenjeno le kozarcem. Pazim, da je v stroju vedno sol, uporabljam tekočino (ne tabletke) ter tekočino za sjaj. Stroja nikoli ne "prenabašem" s posodo. Ko stroj opere, vrata odprem do polovice, da se ispari in da se posoda ohladi ter posuši. Vsaj enkrat na mesec očistim filter, ki da dobro operem pod tekočo vodo. Takrat "zalaufam" prazen stroj, v posodico za tekočino dam alkoholni kis, pa še po stroju pošpricam s kisom. Res je, da umazane posode ne puščam v stroju v nedogled... (2 dni), še čez noč se je izogibam puščat. Moram rečt, da nisem opazila, da bi smrdelo in stroja, niti so kozarci flekavi. Imam samo en komplet kristalnih kozarcev, ki jih pa ne dajam v stroj. Pozdravček!

gajka  

član od: 16.4.2006

sporočila: 307

23. jan 2007 17:26

jaz sem imela candyjev stroj , zdaj imam gorenjevega . oba pa sta mi naredila bele kozarce.ne glede kakšne sem imela.kozarcev se ne da več oprat so samo še slabši.poskusla sem z vsemi sortami čistil pa ni blo nič boljše. no na koncu pa smo le razvozlali,kaj je skoraj 99% vzrok temu. živimo blizu rezervoarja za vodo.in ko zakleto sem vedno imela zalaufan stroj , ko so oni dolivali klor.do tega smo pa prišli zato,ker sem recimo pol leta imela lepe kozarce,kar naenkrat pa po enem pranju vse bele.serviser mi je povedal da so enake primere imeli tudi po Ljubljani.no jaz sem to možnost kar sprejela.sicer je pa kar v redu mi mož vsaj ne teži,če kupim nove kozarce.ja vsaka stvar je za nekaj dobra. gajka

stefka65  

član od: 26.2.2006

sporočila: 38

23. jan 2007 18:02

Tudi jaz bi pristavila svoj piskrček, glede pomivanja kozarcev v pomivalnem stroju. Drži kot pribito, da vsako steklo ni za pomivanje v stroju. Tudi meni se je godilo podobno kot marsikomu izmed nastopajočih v forumu - lise na lepih kozarcih, ki se niso dale očistiti. Zdaj pa vse pomivam ročno, razen nekaterih, kjer je bilo na škatli napisano, da se pomivajo v stroju. Strinjam se, da je res treba prebrati navodila. Kadar pa hočem zalogo kozarcev osvežiti, pa vse zložim v stroj, operem na programu za steklo. LP stefka65

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

23. jan 2007 18:30

Tudi meni so kozarci ratali flekasti, zato sem si kupila en komplet, ki ga imam samo za obiske in se ga trudim prati na roke. Ostale kozarce, ki so se mi nabrali in mi ni več za piti iz njih, bom pa en dan kar v smeti zabrisala (se moram še opogumit, ker nisem vajena tega) in kupila nove. Zdaj se itak dobi kozarce tudi za majhen denar. Po mojem ratajo lise zaradi agresivnih detergentov. Glede smradu pa mislim, da je kriva voda, ki jo po pranju zadrži stroj nekaj na dnu - vsaj jaz kdaj prenapolnim stroj ali pa ne zložim pravilno in se kakšna stvar ne pomije dobro, zato ostanki veerjetno ostanejo v tisti vodi in se usmradijo. Torej redno čistit filter in pravilno zložit posodo, pa bo bolje. matilda

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

23. jan 2007 20:01

Pa včasih kar med pranjem zliti v stroj 3-4 dcl alkoholnega kisa pa se stroj očisti na posodi pa se nič ne pozna . Preverjeno reza

pat  

član od: 5.9.2006

sporočila: 205

23. jan 2007 21:14

ko se to zgodi meni, takoj vem, da nekaj ni v redu z vodo- dodam sol in tekočino za sijaj, potem pa je zopet vse v redu. pat

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti