8. jan 2007 13:15
matilda, se precej strinjam s tabo, zame
svet ni črno bel in nikoli ne bo... Enkrat sem se v Nami pogovarjala s prodajalko na oddelku za perilo... Mi je zmanjkalo gotovine ravno toliko, kolikor sem prej dala enemu klošarju in sva se razgovorili med tem, ko sem plačevala s kartico. Je rekla, kako njo vedno njihov klošar ustavlja, naj vendar malo pokramlja z njim, ona pa nima časa tam počivat na klopci, ker mora domov skuhat, v vrtec po otroke, v trgovino,... In sta se enrkat pogovarjala o tem koliko zaslužita... Enako! Čisto enako, takrat je bilo to 75.000, samo da ima ona tri otroke za preživljat... Samo v razmislek!
Da ne bo pomote: to ne pomeni, da mi je vseeno za klošarje, vem, da so kljub temu, da imajo dovolj denarja za alkohol, bogi ravno zato, ker jim samo še to nekaj pomeni in se jim je v glavnem življenje sesulo, ampak noben me pa ne bo prepričal, da se ti to zgodi brez tvojega karkšnegakoli vmešavanja, da se ti zgodi in ti nimaš tu kaj... Še vedno jim dam kako malenkost, sploh če me nasmejejo, več pa dam tistim, ki igrajo na ulicah, ker se ti trudijo, naredijo razpoloženje, vzdušje, si za moje pojme bolj zaslužijo.
Nimam nič proti temu, da ljudje pošljejo igračke tistemu, ki jih rabi, hvalabogu, saj smo tudi mi skoraj vse svoje dali rdečemu križu. In mogoče sem res strašno sebična, ker bom tiste t igračke, ki so ostale, dala rajši svojemu otroku, ampak kar se mene tiče, je to osnovni nagon, da pač najprej poskrbimo za svoje otroke... Glede na to, da jih bom že čez pol leta rabila, jih pač ne bom pošiljala.
Res ne delam v sociali, sem pa bila na humanitarni akciji, kjer sem videla, da stvari ne grejo tako, kot bi si mi, idealisti, zamišljali... In sem potem sama ogranizirala delavnico, kjer smo šivali punčke za otroke iz azila, ker tistim pa dejansko vzamejo vse, tudi če kak kako sabo prešverca... Tak da to, da misliš še na drug način, ne pomeni, da nič ne narediš, ampak samo da misliš po svoje! če kdo noče take pomoči, mu je ni treba vzet, lahko se še vedno samo smili sam sebi in drugim, ker to itak vedno najbolj pomaga...
In še vedno mislim, da je pametno naprej mislit... (zato sem tudi shranila tiste 3 pliške - ker sem vedela, da bom mela svoje otroke...) In zato se bom še naprej učila še drugih stvari, ker vem, da bom lahko čisto na istem - brez službe - čez 2 leti... In potem bom spet po čudežu med tistimi srečnimi, ki jim kamen plava, a ne?;)
Veri