M3

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

2. jan 2007 21:52

anamarija....pa saj se ne splača....res ne Nekaterim lahko govoriš, pišeš....pa jim ni pomoči....ampak , poglej vse skupaj z drugega zornega kota....če nebi bila takšna kakšna je...potem se tudi mi nebi meli zakaj "usajat"...pa če sem iskren, je včasih prav fino malo adrenalina spustiti skozi žile, ko ti zavre kri in ko si ne moreš kaj, da nebi odgovoril, komentiral...bolje takole v pisani besedi, kot pa z kakšnim kijem ali palico v roki ...v živo. Saj je samega nasilja že itak preveč... a ne!? Človek je pač tak kakeršen je...včasih slabši od živali ( čeprav mi tale prispodoba ni nič kaj všeč, živali so načeloma prijazna bitja - kakor katera, če jih pustiš na miru), ljudje smo si pa toliko različni, tako po mišljenju, razumevanju, obnašanju, da bi bilo zelo težko najti neko vzporednico, načeloma naj bi bili civilizirani...ampak, hej...koga slepimo.. escada P.S Anamarija, meni se pa sploh ne zdi, da bi bila nepismena....uporabljaš "net" torej nisi Sporočilo je spremenil(a) escada dne 02. jan 2007 21:55:45

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

2. jan 2007 22:04

saj pravijo človek človeku volk zinka

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

2. jan 2007 23:50

Al ste face ... Mi je pa všeč, da si za spremembo fantički skačejo v lase, tega na KulSlo ni pogosto videti ... kar se pa te teme tiče: saj ni nujno, da za izračun volumna valja znaš uporabljati google. Lahko pogledaš v kak leksikon. Vsaka hiša ga (je včasih) ima/ela. Ali so že iz mode? Ah, te dobre stare knjige ... Zaprašeni slovarji, enciklopedije in leksikoni samevajo po policah, jaz pa grem za kako informacijo na Google. Včasih sem ob reševanju križank na mizi imela goro takih priročnikov, zdaj pa par besed vtipkam ... Ni več isto. Take debate so pa lahko tudi koristne, če le malo prisluhneš: v eni izmed takih "vročih" tem sem zvedela, da je pred tremi pikicami presledek ... mogoče bo se pa danes kdo naučil, da se "ne bi", "ne bom" ipd. piše narazen, da se reče "s tem" namesto "z tem" in podobno. Ne se preveč vsajati zaradi moje zadnje pripombe, ampak osebno me take cvetke kar malce "zapečejo". Pa sem spet zašla s teme. Oprostite. Atina Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 02. jan 2007 23:50:47

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

3. jan 2007 1:20

Oj Atina, ne bom se usajal ... ( upam, da je napisano pravilno) Vidiš, vsakega nekaj moti, mene pa naprimer , takšnile sestavki pečejo: Citat: "Take debate so pa lahko tudi koristne, če le malo prisluhneš: v eni izmed takih "vročih" tem sem zvedela, da je pred tremi pikicami presledek ... mogoče bo se pa danes kdo naučil, da se "ne bi", "ne bom" ipd. piše narazen, da se reče "s tem" namesto "z tem" in podobno. Ne se preveč vsajati zaradi moje zadnje pripombe, ampak osebno me take cvetke kar malce "zapečejo". _________________________________________________________________________________ In spet smo pri ljudeh, ki se vsajajo za vsako napisano besedo! Počasi bo kulinarika postala portal "tečnih, zafrustriranih in zlobnih ljudi" Kaj vam ni jasno, da je že kar nekaj ljudi odšlo...nekateri še vstrajamo in se bodemo.. Zakaj odhajajo, zakaj se jim zdi že počasi brez veze? Zato, ker vse kar nam sporočijo, napišejo, predlagajo, vprašajo...nekateri dotični ljudje analizirajo, popravljajo, učijo, dajejo v nič...itd. No in po vsem tem , naj bi imeli še veselje do pisanja! Dajte si VI DOTIČNI že enkrat dopovedat, da nam je prav malo mar za: - vaše natolcevanje - popravljanje vsake napisane besede vašega pametovanja in PREDVSEM - vašega postavljanja z "kvazi znanjem in učenostjo", ki jo po vsej verjetnosti lahko sprostite samo tukaj na forumu, se pravi virtualno, me prav zanima kako vas upoštevajo v "real life-u" In mimogrede: Zase mislim in vem, da sem razgledan in relativno učen človek ( ne bom, skromen), pa mi nikoli ni na konec pameti prišlo, da bi nekoga učil, če sam tega ne želi, sploh pa internet in vse kar je povezano s tem ( torej tudi kulinarika) , štejem v svoje proste aktivnosti in zabavo, sprostitev in se v tem času ne mislim obremenjevat s "raznoraznimi" pravopisnimi, matematičnimi, fizičnimi, angleškimi dejavnostmi...Če me kdo zaradi mojega pisanja res ne razume ( v kar močno dvomim) ... potem ... potem bom mirno sprejel kritiko in zadevo popravil. Do takrat pa me ( sedaj bom vulgaren, kar ni v moji navadi) " boli nekaj" za vse vejice, pikice, Z-je, S-je , veznike, členke, pomenke in sopomenke ... TEGA SVETA!!! Tako, dargi moji , predvsem pa Atina, Vandelina mogoče tudi ti Ežoj in še kdo...municijo imate pripravljeno.... "SHOOT ME NOW, PLEASE"... Ampak mene še vedno "boli" tisto , kar sem že zgoraj omenil...... ( ups, pozabil na razmak, in dve pikice so preveč...porkaduš namol ) escada

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

3. jan 2007 8:06

Med prazniki sem bila bolj malo na forumu, zato se čudim, da je ta tema še vedno na "top listi". Tole mi je prišlo na misel: mogoče pa je Brigitao že vnaprej slutila, da bo napadena zaradi "neznanja" in se je raje kot stara članica na novo vpisala pod drugim imenom. jankica

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

3. jan 2007 8:17

Ko vse tole berem, mislim, da osnovni problem vseh nas, da ne znamo sprejeti nobene kritike. Vse v redu doklet nas hvalijo, vsi želimo biti čimbolj strpni do drugih ( ker je to pokazatelj visoke kulture..), vsi smo pametni (samo bognedaj se s tem hvaliti)...hm in potem nekdo upade s preprostim vprašanjem inje ogenj v strehi. Osebno mislim, da ni nič narobe, da je Brigita vprašala. Izvedela je kako se izračuna volumen. Nič ni narobe, da je Vendelina jr. odgovorila tako kot je, čisto res je, da bi se dalo do te čarobne formule priti tudi (z malce truda) drugje. Ampak na kulinariki se ob tem vsak, če želi in če to sprejme, nauči se nekaj drugega. Lahko mi očitate , da se premalo poznamo, vse kar vemo o drugem je par besedic, ki jih zapiše, a to ničesar ne spremeni. Vendelina je bila toliko pogumna, da je povedala to, kar marsikdo ( vključno z mano) misli, a si ne upa na glas izreči, ker ga vsi, v imenu kulture, razumevanja in strpnosti, pohodijo. Brigita je izvedela ne le kolikšen je volumen ampak tudi, da se je včasih morda le treba tudi malce potruditi. Dobila je več kot je želela, res bi se lahko iz tega, če seveda želi, naučila še kaj več. Prepričana sem, da Vendelina res ni mislila nič slabega, še najmanj pa podcenjevati. ker gotovo je Brigita v nečem drugem zelo dobra. Boljša kot Vendelina. Ali je kaj bolje, če si o nekom le mislimo, da bi moral ravnati drugače, a tega ne izrečemo? Saj on se potem tako sam odloči. To je zame enakovrednost. Seveda, ko smo sposobni na kritiko gledati v smislu: kaj pa če ima prav? kateri del te izjave bi morda držal zame? Se res na kakem področju premalo potrudim? in ko ti "kapne", da morda to v delčku morda drži, sem lahko hvaležen, ker bo sedaj moje življenje lažje, ker sem se spet nekaj o sebi naučil in izboljšal. In vsi ostali, ki modro molčimo ali pa se vključimo in se sortiramo zdaj na eno zdaj na drugo stran? predvsem to, da vsi zelo slabo sprejemamo kritike, da nas kritika prizadene, da se nam smilijo tisti, ki so pokritizirani, pa vendar se od hvale bore malo naučimo, iz kritike pa precej, če le dovolimo. Seveda pa tudi tisti, ki kritiko izreče mora isto stvar najti tudi v sebi ker v drugim vidimo tisto, kar je tudi v nas.... nisem želela biti tako dolga, pa me je kar zaneslo....

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

3. jan 2007 8:58

Ja, to mi ogreje in popestri zimsko jutro pri -3 siba

Bogomira  

član od: 30.12.2005

sporočila: 182

3. jan 2007 9:05

Mislim ,da če nebo mamamia zdaj napisala en dober recept in končala tole morijo sploh nebom več uporabljala tega foruma.Alo gremo spet nekaj kuhat,rabim par dobrih receptov ,ki so nizko kalorični ker sem malo pridobila na teži med prazniki. Bogomira

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

3. jan 2007 10:18

Evo še mamemie, ki po skozalni in predriskani noči pride na Kulslo si malo polepšat dan, pa vidim tole vse... Nekako se nagibam k tortici, dodala bi pa samo tole: če se kdorkoli tu gor oglasi, mora poleg prijaznosti računati tudi na kakšen rafalček manj prijaznih mnenj... Po moje je vendelina hotela reči samo nekaj: nič ni narobe, če tu gor sprašujemo o tistem, kar ne vemo, morda je narobe to, da kar takoj vprašamo, ne da bi se prej potrudili sami najti rešitev...In kot ima vsak od nas svoj stil, ki koga draži, tako ga ima tudi ona in zato "pokasira" marsikakšno pikro. Tako da vzamimo en velik pisker potrpežljivosti, zalijmo z veliko dobre volje, skuhajmo na ognju ljubezni in dodajmo malo pelina, da ne pozabimo na grenkobo...Pa bo. Bogomira, a bo tak receptek dovolj? Lepo mi bodite, pa ne se jezit, škodi lepoti....Mamamia mamamia

Bogomira  

član od: 30.12.2005

sporočila: 182

3. jan 2007 11:39

Super recept,se mi tako dopade ,da ga že kopiram in nesem v službo,mislim da je to tapravo za dober začetek v novem letu. LP Bogomira Bogomira

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti