Led na avtomobilskih steklih

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

24. dec 2006 13:38

ACDC pa kaj redćiš z vodo ali daš 100% čistilo? Lep dan in veliko se smejte

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

24. dec 2006 13:57

Ključavnice morajo biti vnaprej našpricane z WD 40. Na steklo (sprednje) pa jaz dam rogozniso (tako, ki se zvije, še boljša, ker je bolj tanka, pa je ona, ki se zloži in je z bombažnim trakom obšita), ki jo imamo za podlogo n aplaži običajno. meni se moj avto ne smili, zato rogoznico na obeh straneh pripnem z vrati, se pa obnese tudi, če jo privežemo na obe ogledali. Nikoli ne primrzne, sneh je enostavno stresti s stekla, če je veter, je ne odpihne, ker gre skozi luknjice,.....edino, če jo zmoči dež, ima neprijeten vonj po mokri slami. Ampak, to manj moti kot drgnjenje spredne šipe. ostale pa je zjutraj enostavno zdrgnit, malo rekreacije pa tudi ne škodi. rimljanka

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

24. dec 2006 14:08

Čao, jaz uporabljam sprej za odtajevanje stekel, letos imam takega brez potisnega plina, ker mi slednji niso všeč, jih prehitro zmanjka. Super je, za celo zimo ga bo zadosti, pa še dosti cenejši so (400 SIT sem dala). Še boljše pa je, če steklo zaščitiš s kakšno ponjavo, je še manj dela, čeprav ga že s sprejem ni dosti. Za ključavnice je tist mini sprejček zelo fino, čeprav tudi jaz parkrat pozimi (še posebej, ko je avto opran) v ključavnico posprejam malo WD-ja, pa nimam nobenih težav. Verjamem, da je na obali manj tovrstnih težav, kot jih je pri nas v hribih, še posebej, ko zapade sneg in čakaš kakšen dan, da pridejo ceste zrihtat, samo se mi zdi, da bi bila precej gužva, ko bi se vsi preselili na našo kratko obalo...ha, ha....hja, poleti nam pa le ni tako vroče, ko sedimo pod drevesom za hišo, nikjer asfalta, betona, bližina gozda....no ja, tko idilično tud ni, nikjer. Lep pozdravček iz celine, kjer vztraja nizka oblačnost....bi bilo že bolje, ko bi bil sneg na predbožični dan in večer... Lep pozdravček, S.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

24. dec 2006 14:33

Jaz sem iz Obale, amapak sem na hribu in tudi meni se večkrat zgodi, da imam led na steklu, jaz si pomagam z vročo vodo. lp Anamarija

Marjetka cvetka  

član od: 27.12.2004

sporočila: 1569

24. dec 2006 19:40

Ahjoj,letos pa res ni bilo tako zelo hudo. Jaz nič ne špricam in nič ne pokrivam,ampak lepo vžgem avto,dam gretje na ful in ta čas,ko led stgam dol,se mi avto lepo ogreje-.To mi vzame nekaj minut časa. Seveda poleg strgala za led rabite še kakšne rokavice in kapo. Sem si tudi jaz enkrat nabavila tisti sprej za šipe,pa jaz lepo to pošpricam in se odpeljem,pa se mi je na notranji strani naredil led(to je od dihanja) in sem zaradi tega skoraj povzročila prometno(na mojo srečo je nasproti vozeči hitro reagiral in zapeljal na pločnik).Od takrat naprej vedno uporabljam strgalo in lepo počakam,da se mi avto ogreje. Na srečo imam doma garažo,tako da me to opravilo čaka samo kadar grem zvečer iz službe. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!

matejac  

član od: 8.6.2004

sporočila: 446

25. dec 2006 11:11

Kdor si pomaga s toplo vodo, da ne boste kdaj preseneceni, ko vam bo sipa pocila, ja, se zgodi. Sicer ne meni, ampak raje ne pocnite tega. Jaz pospricam in pocakam 2 minuti, da se avto segreje, pa je. Mateja

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

25. dec 2006 14:49

Ja glede polivanja s toplo vodo po zaledenelih šipah imajo naši prijatelji zelo slabe izkušnje. Sprednja in zadnja šipa sta jim počili. Sicer ne takoj, mislim pa, da je bilo to tretjič, ko so polivali s toplo vodo. Pa so potem imeli ogromen strošek. Tako, da je treba biti kar previden, kar se tega tiče. LP! fakin712

valči  

član od: 5.2.2006

sporočila: 197

25. dec 2006 19:06

Deluje tudi z mrzlo vodo. Avto vžgem vklopim brisalce in polijem z mrzlo vodo. deluje. Lp valči

ACDC  

član od: 14.2.2006

sporočila: 36

25. dec 2006 19:57

rozanec je napisal/a:
ACDC pa kaj redćiš z vodo ali daš 100% čistilo? Lep dan in veliko se smejte
100% l.p. ACDC

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

25. dec 2006 20:30

Še nikoli, mi niso počila stekla, je pa res, da vsakič, ko polijem po steklu zaprem oči P.s. Ne more počiti, ker vsebuje aluminjeve in borove okside Anamarija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti