19. nov 2006 17:22
Naša drobna mucica, stara 6 let, je tudi med bolj živahnimi. Domov nam nosi vse sorte živali, od miši, martinčkov, netopirjev, lani poleti pa je dvakrat prinesla celo srednje velikega zajca! Pa da ne boste mislili, da živimo kej "na vasi". In zajca sta bila skoraj tako velika kot ona! Sploh ne vem kje ju je našla - sredli mesta!? Ko smo jo dobili staro 3 mesece, je bila zelo divja; ful je dirkala po stanovanju, da jo je na ovikih na ploščicah kar zanašalo, plezala je po stenah (hrapav omet), naš prelep ogromen fikus, ki smo ga imeli odkar pomnim, je scafrala list za listom, tako da na koncu ni preostalo drugega kot ga vreči stran, kavč nam je totalno uničila ker si je na njem brusila kremplje, pelzala je po zavesah, pa še in še dogodivščin... Kar se sterilizacije tiče, priporočam, da to sorite čimprej (tako priporočajo tudi veterinarji), ker pravijo, da bolj pozno kot jo, bolj postane "žleht". Mi smo našo sterilizirali šele po treh leglih in je bila kakih 6 mesecev res žleht; sploh se ni pustila cartat, nonstop je bila sitna in slabe volje in grdo gledala. Potem se je počasi privadila in zdaj je čisto ok. No ja, carta se seveda kadar njej paše oz. ko je lačna (tako nas nekako "podkupuje") ali pa te ti prištuli na kavču ker zasedaš "njen kot" in te hoče tako na fino izriniti. Uboga, ampak ko je ne vidimo, še vedno naredi po svoje; npr. dobro ve, da je ne pustim na posteljo, pa pride v sobo ko sem tam, se "kao" zlekene na stol, ko pa me 5 minut ni, je že na postelji... Glede higiene pa jo moram skrajno pohvaliti, saj vedno prosi da jo spustimo na vrt na wc. Tako se je navadila že kot mala in ji mačji wc sploh ne diši, raje počaka da ji odpremo. Res pridna! teya84 Sporočilo je spremenil(a) teya84 dne 19. nov 2006 18:02:43