Naš novi logo

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

tema odprta - 14. nov 2006 12:54 | ogledi: 2.130 | odgovori: 45

Zanima me ali vam je všeč.

Pri nas v službi namreč ni nikomur. Po mojem starim dvem (lipov list , rožice), ne seže niti do gležnjev.

tamara1

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

14. nov 2006 13:04

Osebno sam logo ne, mi je pa slogan všeč - Čutim Slovenijo, mi je bil do sedaj najboljši Slovenija moja dežela in lipov list, drugače bi pa dala bolj razviden logo, morda nagelj, morda kranjska čebela...je pa itka že vse prej zmenjeno - vsja za slogan je bilo tako rečeno... p

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

14. nov 2006 13:12

No ja, kakor komu. Mi je pa bil najbolj všeč Slovenija, moja dežela in lipov list. Ker pa vedno nekaj spreminjajo, ne da bi vprašali večji sloj ljudi, je pa itak vseeno, kakšen bo, saj jih je bilo mnogo v izboru, našli pa so ravno enega, ki ni preveč posrečen. Pa kaj moremo. Tudi nam ni všeč. Kyara

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

14. nov 2006 13:14

Novi slogan bo zagotovo dosegel svoj namen: Slovenija bo v svetu še naprej ostala neprepoznavna in še naprej nas bodo zamenjevali s Slovaško. Včeraj sem prebrala nekaj mnenj ljudi o novem logu: nekatere asociira na znak za krvodajalsko akcijo, spet drugi pravijo da bi bil to lahko logo za Gasilsko društvo, ene asociira na znak Zveze sindikatov... Meni se zdi da je preveč uniformiran - dolgočasen če hočete. In tisto prehajanje Triglava v lipov list - jaz klele ne vidim nobenega lipovega lista. Tako mnogovrstna in če hočete "pisana" država kot je Slovenija, si zasluži logo v živahnih barvah, ki takoj pade v oči, ne pa nečesa (ki je podobno grbu) na temnomodrem ozadju. Takega logotipa si nihče ne zapomni. Za primer: Španskega vidiš enkrat, pa si ga zapomniš za vedno. Kar se pa slogana tiče, me pa spomni na razglednice, kjer smo kot pubertetniki v Slovenija tisti "love" malo bolj poudarili. Prežvečeno... Da ne govorimo o ozadju - baje da je Janša kapo s sloganom nosil že nekaj dni pred zaključkom natečaja. Potem pa naj bi bil ta (javni) natečaj liberalen (kot je zapisano na straneh RTVSLO). Ena od (mojih) možnih interpretacij novega slogana in logotipa: V Sloveniji živijo ljudje gorečih src. V prostem času hodijo na Triglav. Radi se kregajo - včasih v navalu jeze drug drugemu govorijo grde besede, ki se kot oster predmet zarinejo globoko v srce. Najpogostejši vzrok smrti V Sloveniji so bolezni srca in ožilja. Prebivalci Slovenije so zaljubljeni in zelo radi poslušajo skladbo Donne Summer z naslovom: "I feel love"... Tako je moje mnenje, seveda dopuščam možnost da bo komu všeč... Ampak tu ne gre za všečnost, temveč za prepoznavnost, ki je pa tukaj ni. Če se postavimo v kožo tujca, mu ta logo ne pove ničesar. ivonja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

14. nov 2006 13:27

Podpišem Kyarino sporočilo, povsem v celoti!!!!!! rimljanka

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

14. nov 2006 13:31

Sem bila tistega leta šele 4 leta stara, pa se spomnim tega spota. Se je moral pa res kar vrteti po TV, da sem si ga zapomnila. Glede novega logotipa pa tole, da je mami mislila, da je to plamenica in ne srce in triglav in ne vem kaj še vse. Meni tudi ni všeč. lp alexis

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

14. nov 2006 13:44

Verjetnost, da bi bilo karkoli na tem svetu vsem všeč, je nična. Vedno se bo našel nekdo, ki mu kaj estetsko ne bo ravno "sedlo". Pa je čisto vseeno, ali gre za izbor najlepše na svetu, izbor lepega kraja, ali pa logotipa. Beauty is in the eyes of beholder... Glede logotipa za promoviranje Slovenije: Všeč ali ne všeč - imamo ga. Lahko, da je kdo naredil kaj bolj originalnega, pa ni bilo izbrano, lahko, da je imel kdo kakšno originalno idejo, pa je ni poslal, ker se ni strinjal s sestavo žirije.....in še mali milijon takih razlogov....zdaj to ni več relevantno. Logotip je izbran in očitno je, da bolje ne bo nikoli. Lahko pa je slabše, ker ni za izključiti, da se bo čez kake dve leti spet kdo našel, ki bo kaj spreminjal. Zdaj že vsaj dve leti ni nihče rekel, da mu slovenska zastava ni všeč (od zadnjega natečaja - ki ni bil zastonj - za novo zastavo je minilo dve leti in iskreno upam, da smo to šolnino plačali in da je ne bomo še enkrat). Pa tiste rožice tudi niso precej dolgo zdržale (kakih pet let - ravno je naš letalski prevoznik prebarval svoja letala, pa bo treba spet čopič v roke). Pa rožice tudi niso bile nobenemu všeč, zdaj jih pa vsi pogrešajo... Jaz z rešitvijo triglavega/troedinega? srca čisto mirno živim. Zna biti, da zna kdo zložiti kaj boljšega, ampak če ni, bom zmogla tudi s tole novo zadevo. Pa sem drugače kar kritična, ko se estetske teme v predelavi. Tudi s slovensko zastavo in grbom čisto lepo shajam, pa kaj potem, če sta podobna slovaški. Pa kaj potem, če ravno vsi na zemeljski krogli na vedo, kjje je Slovenija - sem vsem vedno razložila, da leži Slovenija med vzdodnimi Alpami in Sredozemskim morjem (tko je shvatio, shvatio je...) - saj jaz tudi ne znam vedno iz glave našteti vse sosede od Afganistana oz vzoda proti zahodu, ampak na karti jih pa lepo najdem. Pa kaj potem, če nas mešajo s Slovaki. Eni buteljni ne ločijo med Indijci in Indijanci ter med Avstrijci in Avstralci - so what? Pa kaj potem, če slo-film na CNN ni pokazal vseh biserov od Slovenije - pa tam je vendar množica reklamnih filmov o državah in na vseh so lepi kadri in lepe ženske - v resničnem svetu pa v vseh državah najdeš tudi grde kadre in še grše ženske... žal. Ker point je drugje: Na državne simbole in logotipe smo ponosni toliko časa, dokler smo lahko ponosni na državo v kateri živimo. Če smo ponosni na dosežke ljudi, ki tu živijo, če se počutimo varne, zadovoljne in ljubljene tam, kjer živimo, če imamo zagotovljeno svobodo in varnost pri izražanju svojih mnenj.... potem bomo vse simbole gledali s kolikor toliko pozitivno emocijo. Če tega občutka ni, oziroma se zmanjšuje, potem ga ni oblikovalca, ki bo z oblikovno perfekcijo zakril naše zavedanje mračnosti in ostalih negativnosti in pomanjkanja razlogov za ponos. Se mi zdi, da bi bilo bolj produktivno - namesto diskusij v stilu "a-ni-ta-nov-logo-ful-brezveze-men-je-čist-mim" narediti intimen razmislek o tem, zakaj (kdaj) smo in zakaj (kdaj) nismo ponosni na državo v kateri živimo. Pa bo vsak,. ki bo šel žez ta proces, na koncu videl, ali mu je novi logotip všeč ali pa ne. Vendelina jr.

ivonja  

član od: 26.2.2005

sporočila: 523

14. nov 2006 13:47

Ja Vendelina dobro si napisala. Sem razmislila. Zdaj mi je všeč še manj. ivonja

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

14. nov 2006 14:02

ivonja sem se spomnila, ko sem prebrala tvoj post, kako je komentiral moj - je rekel, da je tak znak skoraj kot pri templarjih:) ja vska vidi po svoje, mene je prav tako sprva spomnilo na krvodajalsko akcijo... sem pa proti temu da se slogane in logotipe spreminja, ne vem, tako nikoli ne bomo prepoznavni če bomo menjali vsako leto. p

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

14. nov 2006 14:10

Saj jih tudi vse naše slovenske firme/podjetja spreminjajo, kar naprej??? ( ker bi radi bili bolj IN, bolj MODERNI... in kaj jaz vem kaj še...). In meni tudi niso razpoznavni. Ker se navadim na nekaj, na obliko, barvo, čez dve leti je nekaj čisto tretjega... Hm... so bile delane raziskave, kaj bi se zgodilo, če bi Milka čokolada zamenjala barvo ovitka. Ali če bi Coca-cola zamenjala obliko pisave na steklenicah z njihovo pijačo... ( meni je vseeno, za slogane, logotipe... namesto da bi se držali enega kot pijanec plota, in v tem delali spremembe, bi radi kar naprej nekaj drugega. Vpliva na to mi tako ali tako nimamo...).

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti