Ti in vi

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

tema odprta - 20. okt 2006 22:57 | ogledi: 1.748 | odgovori: 23

Čao vsi!

Malo sem brskala po vseh forumih in odkrivala dobrote s srečanja KulSlo. Ja, ja , sedaj vidim kakšni mojstri ste vsi. Počasi bom morala moje geslo "če ne uspe, pa ne bomo jedli z vilico in nožem ampak na žlico" pozabiti.

Seveda sem pogledala in to kar večkrat, kdo je kdo, ker vas seveda, razen po vzdevku, ne poznam. Me pa zanima nekaj in tudi malo mi je postalo nerodno namreč; ko posredujem kakšen odgovor na forum ali kar tako, večkrat napišem kar "ti". Zdaj vidim, da se za vsemi vašimi imeni ne skrivajo punce, ki bi z mano skupaj v šolo hodile ali da bi skupaj krave pasle - kot to radi rečemo, če nekoga kar tikaš.

Kaj menite o tem? Če kdo, kateremu sem posredovala odgovor, to bere, se res opravičujem, da sem pričela kakšno pisanje z nevljudnim naslavljanjem s "ti".

Sem sicer bolj na hece in družaben tip, na tem področju pa so mi zelo vcepljali dunajsko šolo.

titta

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

20. okt 2006 23:11

Titta ne skrbi- več ali manj smo vsi na ti (neglede na starostno razliko). Lep dan in veliko se smejte

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

21. okt 2006 7:30

Jaz sem med najstarejšimi člani Kulslo, zelo rada vidim, da se me vika, še raje pa da se me tika Stasa, kaj ti si bila na srečanju v Peklu? Te nisem vidla, kje si se skrila? Da ne grem iz teme, kar zadnje čase prepogosto zaidem. Titta, ti kar tikaj, da se boš bolje počutila, če tikaš ne pomeni, da boš več ali manj spoštoval človeka. lp Anamarija Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 21. okt 2006 07:31:27

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

21. okt 2006 7:34

Jaz sem že od marsikoga (ki je starejši) slišala, se se jim ne zdi fino, če se jih vika... baje se potem počutijo stare. Potem pa ne vem - verjetno kakor za koga. Lep dan in veliko se smejte

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

21. okt 2006 9:30

anamarija1 je napisal/a:
Jaz sem med najstarejšimi člani Kulslo, zelo rada vidim, da se me vika, še raje pa da se me tika lp Anamarija
Anamarija, ti si pa res posrečena, veš Blanchy

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15832

21. okt 2006 10:49

Praviloma se na tem forumu tikamo. Dobim pa po zasebni pošti tudi precej sporočil, v katerih me vikajo, pa potem kakšno rečemo o tem in ene me vikajo še naprej, ene pa začnejo tikat. Meni je pravzaprav vseeno, spoštujem način vsakega od nas, saj vem, da gre nekaterim "ti" kar težko od rok. V določenih primerih je bilo tudi z menoj tako. Če bi pa izbirala, bi pa se na forumu vsi tikali med seboj. Mamamia mamamia

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

21. okt 2006 11:22

Jaz sem tudi imam precejšnjo težavo s Ti in Vi. Naučena sem, da starejše od sebe vikam, če pa mi kdo reče, pa ga tikam. Sem zadjič pisala mamamii pa nisem vedela, ali naj napišem Vi ali Ti. Sem ji potem stvar razložila in se je strinjala s tikanjem. Imam pa probleme v službi, ker polovico sodelavcev vikam pol pa tikam, in se mi včasih zgodi da komu rečem ti. Mi je pa veliko bolj všeč tikanje, ker mislim, da je potem vse bolj osebno in ne tako "zategnjeno" kot če neko osebo vikaš. Je pa res, da staro mamo in starega očeta (po mamini strani) vikam. alexis

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

21. okt 2006 12:02

Ne, ne Rozanec, če me vikajo se ne počutim staro... tako me začne "šraufati" da.... Vendar teh problemov ni, ker me vsi tikajo Blanchy,ravno zaradi tega mi mož veliko krat beži od doma, ker pravi, da mu prveč polnim glavo. Titta, ti pa me kar tikaj, najbrž nisem dovolj jasno napisala kaj si želim. Si rekla, da si tudi za štose a ne? Jaz tudi Punce, to je trenig za 28.10.2006, da ne bomo jokale lp Anamarija

Stasa  

član od: 17.3.2002

sporočila: 299

21. okt 2006 13:29

anamarija1, mislila sem nasplošno srečanja, na katerih sem doslej že bila (forum MON in Planet Lepote). Na Kulinaričnem pa (še) nisem bila ... lp,s

Nelly  

član od: 29.10.2003

sporočila: 264

21. okt 2006 13:54

Eminentni delovni kolegi se v tujini tikajo. Zakaj se ne bi mi, kuharski kolegi? Nelly

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

21. okt 2006 15:05

zato ker so pametni angleži že davno eliminirali svoj thou in pustili samo you. izredno praktično, pa ni se treba ubadat s tem, a boš uporabil ti ali vi. jezst sm takoj za tikanje, in to kjer se le da oz. folk ni prenapihnjen... LP Drejček

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti