Ti in vi

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

21. okt 2006 18:39

Meni se zdi tikanje zelo simpatično, res sem med mlajšimi, ampak recimo, ki si kaj piševa z ežojem, mi je krasno, ko sva na ti, čeprav bi verjetno lahko bil moj oče in bi ga sigurno vikala, če bi ga srečala nekje na cesti, tu pa ga ne in mu je recimo tako (se mi zdi) veliko bolj všeč:) Mene povsod vsi tikajo, še v trgovini pogosto... V službi čisto čisto vsi, če me poznajo ali ne, od čistilke do šefa in računovodkinj,... Meni je tako veliko bolj všeč:) Če bi si pa katera želela, da jo vikam, jo seveda brez problemov vikam, ampak mislim, da jih večina nima takih želja, brez skrbi. Veri

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

21. okt 2006 21:24

Jaz sem absolutno zato, da se tikamo. Se mi zdi bolj sproščeno. Mislim, da bi vsak, ki ne želi, da se ga tika, to tudi povedal. Kaj mislite ostali? LP! fakin712

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

21. okt 2006 21:31

Veri, čist prav imaš tikanje me nič ne moti ( imam hčerko od 28 let in sina od 32, zanimivo pa je, da me " njegova punca " nikakor ne more tikati, skupaj so od gimnazije, polovico planeta so prepotovala skupaj, punca je zelo v redu, komunikativna, izobražena ( je slavistka ), vajena družbe, ampak mene tikati ji ne gre z jezika ). Jaz pa tudi v navadnem življenju se ravnam po pravilu: nikogar, ki je mlajši od mene cca 20 let ali več ne vikam in pika ( oni pa naj naredijo kakor hočejo ). Edina je izjema v poslovnem komuniciranje, tam vse vikam. Enih deset dni nazaj sem enega poslovnega partnerja nadrl kot cucka. Pismo ( ja včasih tudi pismo napišem ) se začne z: Spoštovani gospod direktor ........ pol pa vso besedilo, konča pa se: a Vas ni nič sram? Pismo je odposlano kot uradna pošta, z glavo podjetja. Na forumu, se mi zdi, smo kot ena zbrana družba in vikanje bi se mi zdelo kot afnanje. ežoj

DUŠANKA  

član od: 12.7.2005

sporočila: 2039

22. okt 2006 5:17

Sem med najstarejšimi tu, pa želim, da se me tika. Tako mi je bilo rečeno, ko sem prišla prvič na KulSlo: tui se vsi tikamo med seboj - in to mi je všeč. Ne, ker bi se počutila potem preveč staro, ali kakor koli že, predvsem se tu dobro počutim Torej ostanimo na ti in imejmo se lepo še naprej! Vsem pa želim eno čudovito nedeljo Dušanka

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

22. okt 2006 8:03

Jaz sem med najmlajšimi tukaj in vseeno tikam sicer mi je mami že omenila kako to ampak sem rekla da itak nobenga ne poznaš in itak se pogovarjamo o skupni ljubezni-kulinariki tamalaursa

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

22. okt 2006 8:17

Tako kot "ežoj", v poslovnih krogih (z določenimi) se vikamo, drugače pa sem en velik "ti" ! Ej, tamalaurša, kje si se pa ti izgubila?! Kako kaj na novi šoli in novimi prijatelji? Jim tudi kaj spečeš? ...., Lp, kobra 1

tamalaursa  

član od: 29.3.2006

sporočila: 795

22. okt 2006 9:49

Ja malo sem na kratko z časom saj šola zavzame veliko časa. Na šoli je super prijatelji so pa tudi zakon smo tapravi v razredu saj smo iz Stične in Šentvida aja pa dve iz Trebnjega. Na žalost jim ne morem nič spečti so pa kuharice v šoli super in poskrbijo da nikoli nismo lačni. Saj se moram malo opravičit ko se toliko časa nismo slišali. Saj drugače sem pa vsak dan na Kulinariki in pridem malo pogledat. Še posebej Bar temo. tamalaursa

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

22. okt 2006 10:19

Jaz sem z vsemi na ti, kar se forumov tiče, drugače sem pa od doma navajena tega, da sem še svoje tete in strice vikala, dokler ni stric Mirko za mano tekel, da me bo našeškal, če mu še kdaj tako rečem, od takrat kličem vse po imenih in tikam. Sem pa alergična, če mi kdo reče gospa, čeprav naš bivši direktor pravi, da so zanj gospe vse ženske, ki imajo fakulteto... Šefico sem tudi dolga leta vikala, pa sva zdaj na ti, ampak sem se morala pošteno potruditi. Loni Makaroni

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

22. okt 2006 10:59

Loni, še dobro da je bivši Anamarija

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

22. okt 2006 12:31

Sem imela iste probleme na začetku na tem forumu: nisem vedela ali anj tika ali vikam, še posebej ker sem bolj med mlajšimi, pa sem videla, da se vsi tikajo, pa sem še jaz tak začela. Sicer gre pa meni grozno na živce če me kdo vika. Se pri svojih 21-ih letih takoj počutim kot da sem stara 41, takoj ko slišim vi. Pa tudi ko bom starejša ne vidim razloga, da bi me vikali. Drugače sem doma naučena, da starih staršev ne vikam, vikam pa samo stare strice in vd taščo (si sploh ne predstavljam, da bi katerega od teh tikala). pozdravček, Urša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtmalaga
Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti