3. okt 2014 12:14
Vrtejbenka je napisal/a: |
Ne bom o tem kaj kdo je,pač kar mu paše..toda ne mi pisat ,o smrtnih krikik prašičev...mogoče tudi riba v sebi kriči,le da je ti ne slišiš..poznam nekaj zapriseženih vegeterijancev ,ki veselo nosijo usnjeno obutev,torbice,denarnice..pa še kaj bi se našlo...zame je tudi riba žival..jaz nobenega ne prepričujem kaj je prav jest in kaj ni...in tudi nam mesojedcem ni treba delat "slabe vesti"..preprosto ker zaradi tega jo nimamo..tak pač je naš ciklus prehranjevanja...meni osebno je veliko drugega bolj hudo,kot mesojedstvo,pa o tem ne bomo,ker smo na kulinaričnme portalu. Mimogrede..mene zelo motijo tile tvoji zapisi v angleščini..pa sploh nisem še pogruntala ,kaj ti želiš z njimi povedat..pa ne mislim dobesedno..pač pa kaj nam hočeš s tem prodat..kakšno zgodbo,o tem kaj smo mi in kaj si ti?..pa tako lepa je slovenščina..kljub mojemu nepoznavanju sklanjatev... Vrtejbenka |
Mnjah, tista o prašičih je bila pa res čisto osebna, ker se do nas sliši od kakega km oddaljene kmetije, ni pa bilo mišljeno, da pa druge živali ne trpijo (in verjetno tudi rastline ne uživajo, ko se jih reže).
Moji komentarji v ang. so pa prej refleks, kot pa da bi imeli kakšen globji pomen. Veliko se zadržujem v angleških vodah, tako da mi je malo ":/", če gre komu na živce, ker res ni slabega nemena.
Poleg tega pa skušam večino objav pisati v lepi in pravilni slovenščini, kolikor to dopuščata čas in pa (ne)potrpežljivost :p!
Life is war against boredom~