30. sep 2014 13:25
narava je napisal/a: |
Dolga leta sem bil vegetarijanec, pred dvema letoma pa sem postal vegan zaradi moralnega razloga. Ugotovil sem, da za svoje preživetje in zdravje ne potrebujem uživati živalsko prehrano. Zato je vsako uživanje te hrane povsem nepotrebno mučenje in ubijanje živali. Zanimiv citat iz knjige Etika v kuhinji: "Ste vegetarijanec ali se vsaj nagibate k vegetarijanstvu. Vendar se sprašujete: »Kaj je narobe z jajci, mlekom in mlečnimi izdelki (sirom, jogurtom, sladoledom itd.)? Pri proizvodnji teh izdelkov ne ubijajo živali.« Kratek odgovor: ta napačna predstava je zelo razširjena – vendar je kljub temu napačna. Trpijo tudi živali, ki jih uporabljajo za pridobivanje mleka in jajc, in zakoljejo jih prav tako kot tiste, ki jih gojijo samo za meso."
|
Mene pa resno zanima, kako trpijo kokoši, ki nosijo jajca? Kolikor vem, je to naravni cikel, na katerega prav nič ne vplivamo (ok, razen da dnevno pobiramo jajca). A avtor tegale dejansko misli, da če jaz mojim kokošim ne bi vsak dan pobirala jajc, bi jih te nehale nosit? Torej avtor te knjige misli, da bi bilo edino etično kokoši iztrebit z obličja zemlje?
Issi