kozamurnik
sporočila: 2311
1. apr 2008 6:59
Hvala unicorn, ti verjamem.Tvoja sanjska torta Zvoncica je zadosten dokaz da imas veliko znanja na tem podrocju. kozamurnikkozamurnik
sporočila: 2311
1. apr 2008 6:59
Hvala unicorn, ti verjamem.Tvoja sanjska torta Zvoncica je zadosten dokaz da imas veliko znanja na tem podrocju. kozamurnik
1. apr 2008 8:19
Kozamurnik, v bistvu se najlažje prepričš tako, da poskusiš. Enkrat sem imela eno silo in sem mogla dat kremo strdit kar v zamrzovalnik. Notri je bila torta le nekaj minut, vendar ko sem vzela ven, se je na njej naredilo ravno toliko kondenza, da sem imela že težave s polaganjem tičina na torto, gubic nisem mogla gladiti, da ne govorim, kako je zgledala - nekako prozorno, vlažno... No, drugi itak niso opazili, da je kaj narobe, drugič pa bom raje zamudila par minut, kot pa še enkrat naredila isto. Drugače pa razmočena tičino masa postane lepljiva in prav nič privlačna na pogled... res se splača potruditi in spodaj lepo premazati z masleno kremo. Razen seveda, če pojeste takoj;) matilda
1. apr 2008 8:20
Kozamurnik, tudi jaz sem se to spraševala in tudi napisala k torti jagenjček. Še čakam na odgovor. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
1. apr 2008 12:41
A potem se torte oblečene s tičino maso ne smejo zamrznit? Imam še vprašanje za okraske. zadnjič sem probala narediti royal icing. Mi je ratalo, samo me moti, da ko se okraski osušijo so zelo drobljivi in če daš to na torto, je pri rezanju malo zoprno, saj je vse razdrobljeno. A bi mogoče morala dodati v maso še kaj, da ne bi bila tako krhka, bi pa vseeno držala obliko. slavcek
1. apr 2008 18:32
Glede zamrzovanja torte, prekrite s tičino maso, sem enkrat prebrala, da lahko, ampak je ne smeš tikati, ko se odtaja. Probala še nisem, pa tudi torte, prekrite s tičino nebi delala na zalogo in jo hranila v skrinji. Mogoče lahko zamrzneš samo biskvit, nafilan s kremo, preden jo oblečeš v tičino, pa jo dobro odprzneš. Če pa misliš kakšen kos torte, ki ostane za zamrznit, pa ravno tako lahko tisto tičino postrgaš dol, če je že v slabem stanju. Glede royal icinga pa ti ne znam pomagati. Meni se zdi logično, da je krhek, ko se posuši, če pa se nebi posušil, nebi ohranil oblike. Če ne želiš, da poka pri rezanju, mogoče lahko okraske narediš iz tičino mase (ali pa royal icingu dodaš sestavine, da dobiš tičino maso - recept dobiš tudi tukaj na forumu, če ne pa lepo prosi ežoja;)), če niso suhi čisto do konca, se ne bojo drobili in jih boš lahko rezala. matilda Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 01. apr 2008 18:36:35
20. apr 2008 19:08
čao, jutri grem v šoping v P.Vrhnika v Črnuče in me zanima, če bi katera rabila ene pol tičino mase, ker meni je 6 kil malo velik, ker ne pečem toliko tort, oziroma jih za "nepraznično" rabo ponavadi ne okrasim. No, z veseljem jo razdelim, če bi katera rabila manjšo količino. Aja, okolica Litije ali pa Ljubljana prideta za morebitno dostavo bolj v poštev, drugam mi pot skoraj ne zaide. Lep pozdravček, S.
20. apr 2008 21:00
a se da kje v mb kupit ticino maso? roxy*
20. apr 2008 21:06
Ja,v Rams trgovini . http://www.ramstrgovina.com/rams/ Masa Bianca na 11 strani. renata69 Sporočilo je spremenil(a) renata69 dne 20. apr 2008 21:08:53
26. apr 2008 11:35
Končno tudi jaz dobila maso in ta teden me čaka peka tortice.Jupi! Me pa edino skrbi to,da bo torta kvadratna in ne vem kako maso zgladiti na vogalih? Tu: http://stana.moj-album.com/album/9952858/?os=9 odvečna masa kar izgine ,jaz sem imela pa v mislih,da na vogalu prerežem in se potem lepo prekrije. pa še to,ima katera spravljen tisti posnetek na katerem se dela ena rumena pentja za na vrh torte?Jaz sem ga namreč zgubila... Roncolino
26. apr 2008 12:13
http://stana.moj-album.com/album/10825461/?os= To je Stanina torta,pa z njo kontaktiraj.Ti bo znala ona kaj več povedat. renata69 Sporočilo je spremenil(a) renata69 dne 26. apr 2008 12:14:49Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Slana pita (Salty pie)
Jajčevci s sirom na veganski način