Ticino masa

mala pikica  

član od: 25.4.2008

sporočila: 42

19. jun 2008 22:08

Punce, na pomoč! Sem v Bigi kupila 5 kg tičino in je veliko mehkejša kot 1 kg. Je drug proizvajalec. Se trga, na vse se prime, zelo težko se kaj oblikuje, ker kar skupaj leze. Kaj je za naredit? Bi najraje šla kar po 1 kg, ampak sem dala 28 € za 5 kg, veliko preveč, da bi jo kar vstran vrgla. Pomagajte, prosim... mala pikica

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

19. jun 2008 22:38

Dodaj sladkor v prahu in dobro pregneti.

stana

mesni  

član od: 1.2.2008

sporočila: 196

20. jun 2008 7:19

če katera želi ji lahko posredujem št.,kjer sevdobi tičino,ti jo pošljejo.4kg 35 evr s poštnino. Sem delala z njo,zelo primerna za oblikovanje. mesni

mala pikica  

20. jun 2008 21:42

Mene ta masa tako jezi :( Sem dodala že kar nekaj sladkorja, pa ne gre in ne gre, kar leze skupaj. Že okraskov ne morem delati, sploh ne upam pomisliti, kako bom jutri torto oblekla :( mala pikica

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

21. jun 2008 0:48

Mala pikica, potem pa si res imela nesrečo...drugače je ta masa zelo fajn za delat in oblikovat...škoda :( No, po moji nesrečni masi iz Sveisvašta (pretrda, za nikamor, verjetno pretečen rok) kupujem samo še na Brnčičevi. Tudi za Rams sem slišala, da je drugačna. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

teya_84  

član od: 17.9.2006

sporočila: 87

21. jun 2008 8:07

Kako pa na najlažji način premažete masleno kremo, tam kjer je krema. teya_84

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

21. jun 2008 8:13

mala pikica je napisal/a:
Mene ta masa tako jezi :( Sem dodala že kar nekaj sladkorja, pa ne gre in ne gre, kar leze skupaj. Že okraskov ne morem delati, sploh ne upam pomisliti, kako bom jutri torto oblekla :( mala pikica

Kaj pa če bi poskusila reklamirati? Če je samo lepljiva, se da reševati s sladkorjem v prahu ali škrobom, pa še poletje je, je hitro premehka. Če pa jo vleče skupaj, da se je ne da razvaljati, sploh ne boš mogla prekriti torte - za to je pa namenjena in zato si jo kupila, ane? Mislim, da bi to lahko bil razlog za reklamacijo...

matilda

mala pikica  

21. jun 2008 9:56

matilda, masa leze skupaj, ko naredim kakšen okrasek, potem pa kar gre skupaj, ne ostane gor. Sem pa včeraj probala, če bo šlo razvaljat in prenest na torto. Nekako še je šlo, bom še dala več sladkorja v prahu. Potem pa samo upam, da ne bodo luknje nastale, ko jo bom dvignila. mala pikica

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

21. jun 2008 10:52

Hm, čudno, da ti niso povedali, navadno vedno povejo, da ne smeš dodajat sladkorja v prahu!!! POtem postane vedno bolj lepljiva, ker sladkor v prahu veže nase vlago in imaš vedno večji poc! Razvaljaj jo na škrobu in na ne prevročem pultu, magari ga prej malo ohladi s kako ledeno zadevo (in dobro do suhega obriši, seveda)! Malo se vedno skrči, kot se skoraj vsako testo, ker ko razvaljaš, ga tisti konci držijo narazen, potem ko izrežeš, pa tistih koncev ni več in zadeva malo skoči skup (to je lahko tudi pozitivno, ko moraš kake okraske jemat iz lukenj in je lažje, če se malo skrči;) Valjaj jo v vse smeri in parkrat obrni, pa se bo manj krčila. Veri

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

21. jun 2008 11:11

Jaz pa vedno vgnetem kar nekaj sladkorja v prahu noter in je bolj kompaktna (ko se strdi, je pa malo trša, vendar jo segrejem v mikrovalovni in postane spet mehka). Tako delam od takrat, ko so bile punce na tečaju pri Goljatu in so rekle, da on dodaja sladkor v prahu. Mislila sem si, da tako lahko kakšno malenkost mase manj porabim, zato zdaj to počnem redno. Potem jo razvaljam na malo škroba, če delam okraske iz manjše količine, pa niti škroba ne rabim, ker se nič ne prijemlje. Se mi pa okraski nikoli ne skrčijo, niti skupaj lezejo (imam pa malo težav, ko jih pobiram iz lukenj)...

matilda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti