9. sep 2006 9:45
OK, zdaj imam pa tudi jaz dovolj. Vprašanje je bilo čisto enostavno, pa ni treba sedaj še bulimije zraven vpletat. Mislim, da je treba biti pri vsaki stvari zmeren, ni se treba vsem škodljivim,a dobrim stvarem odrekat na račun zdravja, kdaj pa kdaj se lahko tudi pregrešimo. Saj kam pa pridemo, če bomo vsak dan pred spanjem delali dnevni obračun, kje vse smo ga polomili pri prehrani. Če za pusta pojem nekaj krofov, ocvrtih na svinjski masti, mi to še ne bo pretirano škodilo. Saj čez vse leto kuham na olivnem olju, pa tudi ne pretiravam z njegovo količino. Pohane zrezke si privoščimo mogoče 6-krat na leto, obilno nezdravo, a slastno pa jemo ob tradicionalnih praznikih - velika noč in božič, pa na martinovo kakšna goska. Če seštejemo vse te dneve gostij, ki se zvrstijo skozi leto, to znese maksimalno 14 dni. To pa se mi ne zdi takoooo grozno veliko v primerjavi s preostankom leta, še sploh poleti, ko je toliko zelenjave na vrtu in meso pride na vrsto mogoče 2-krat tedensko.
Pred dobrim letom dni je na našem koncu za rakom umrl še ne 40-letni pater minorit. Živel je asketsko življenje, alkohola ni užival, ogromno je kolesaril in delal za dobro drugih ljudi. Verjamem, da se je on s takim življenjem dobro počutil. Ampak, kaj mu je to pomagalo, ni ga več med nami. Tako da jaz raje pri mojih 28-ih letih pojem kako čokolado preveč in se ob tem počutim super, tudi dunajca na masti si bom še privoščila, 9-mesečno hčerko pa tudi navajam na raznovrstno prehrano. Zelo rada ima zelenjavo, tudi pusto meso ji je všeč, ko pa si bo zaželela košček sladkega, ji tega ne bom odrekla. In menim, da če bom skrbna mama, bulimije ne bo spoznala.
Naj dodam še to - pa upam, da s tem ne bom sprožila nove debate - menim, da je tisti litrski kozarec svinjske masti, ki jo mi pojemo čez leto, veliko manj škodljiv kot razne Jogobelle, Fruchtzwergi, penasti in gumijasti bonboni, ki jih nekateri otroci konzumirajo v velikih količinah. V današnjem času se žal težko izognemo količinam aditivov, ki nas čakajo v večini hrane, kupljene v trgovini. Tako da, prosim, ne zatrjujte, da se prehranjeujete tako svetniško, kot se to včasih tukaj gor sliši.
Malo sem se razpisala, ampak nisem si mogla kaj, ko pa ste naredili tako debato iz preprostega vprašanja.
Živite zmerno in radi se imejte.
Lep pozdrav in čudovit vikend vam želim
nenika14