Prevleke

fakin712  

član od: 29.3.2005

sporočila: 2682

tema odprta - 29. avg 2006 22:24 | ogledi: 4.466 | odgovori: 23

Pozdravljeni!

Spet potrebujem vašo pomoč. Včeraj sva bila z možem pri zdravniku, kjer so mu delali teste za alergijo. Ugotovili so mu vse mogoče in med vsem tem je najbolj alergičen na pršice.Zdaj pa se mi niti ne sanja, kje bi lahko kupila prevleko za posteljo, odejo in vzglavnik. Na listu piše, da naj bo proti pršicam, kje in koliko to stane pa nič. Tudi zdravnica mu tega ni povedala.Ali ima kdo izkušnje s tem?

Lepo prosim za nasvete, če imate tudi vi s tem težave.

LP!

fakin712

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

30. avg 2006 7:26

Mi smo kupili ležišče Dormeo, in je bistveno boljše, vsaj ponoči ga ne duši. lp Anamarija

Dolores  

član od: 20.6.2005

sporočila: 1304

30. avg 2006 9:16

Zaščitne prevleke, odeje in blazine, ki so primerne za alergike, različnih velikosti in izvedb, sem med drugim opazila v Leclerku, na oddelku posteljnine. Lp Dolores

TanjaR  

član od: 7.7.2004

sporočila: 63

30. avg 2006 9:54

Odeja Škofja Loka ima tudi program za alergike TanjaR

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

30. avg 2006 9:59

za začetek pa z vso posteljnino v zamrzovalnik, tako smo mi naredili, zmrzne ves mrčes. Potem pa počasi kupuješ, pa vse talne obloge gredo ven... Loni Makaroni

fakin712  

30. avg 2006 10:54

Najlepša hvala za odgovore. Bova morala kar v akcijo. Talnih oblog itak že dolgo nimava, ker je tako tudi bolj zračno. Vse kar se je dalo sva dala ven. Najbolje bi bilo, če bi imela vodno posteljo, a kaj, ko je tako draga, jaz pa brez službe. Pa tudi usnjeno sedežno garnituro bi bilo potrebno imet, tako so mu vsaj svetovali, pa imava to staro komaj dve leti. Sesam pa itak kot nora, da je čim manj alergenov, čeprav čisto se jih ne moreš znebit. Punce najlepša hvala in lep dan vam želim. LP! fakin712

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

30. avg 2006 11:05

svakinja ima tudi hudo alergijo na pršice, bom povprašala, kje so kupili prekrivalo za jogi in povšter. poročam popoldan. marelica

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

30. avg 2006 17:32

Ponavadi so dobre tiste odeje, ki imajo umetno polnilo, ker se v njih pršice ne zaredijo. Odeja Škofja Loka ima program, oz. se mi zdi da je skoraj vse antialergensko, pa različnih cenovnih razredov, tako da se za vsak žep nekaj najde. matilda

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

30. avg 2006 18:24

En komentar na tisto "talnih oblog itak že dolgo nimamo več.." Sigurno ste mislili na tekstilne obloge. Tudi hčera ima težave z alergijami in ja, tudi mi smo jih zmetali ven in nabavili laminat - potem pa berem komentar: " Tekstilne obloge preprečijo, da bi se prah ( in ostalo ) dvigal nazaj v zrak - tekstilna vlakna ga namreč zadržijo in tako lepo posesaš tepih ali tapison in zadeva je urejena. Kaj pa se dogaja pri laminatu - prah se dvigne z vsakim korakom, vsakim odpiranjem in zapiranjem vrat, oken,....., ker ga preprosto nič ne drži k tlom in tako ti dejansko ne preostane druga, kot sesanje in sesanje,.....in sesanje. In tudi med sesanjem se prah dviga in potem ga je v zraku zopet polno in ...... lp, vanjatajnsek

fakin712  

30. avg 2006 22:24

Jaz sesam sedežno garnituro, po tleh pa vedno samo brišem(vsak dan). Imam vodni sesalec, ki je malce boljši od navadnega z vrečkami. Vse se ujame v vodo in potem samo odlijem v straniščno školjko, pa je. Jutri pa greva v akcijo za prevleke, pa bova videla kaj sploh ponujajo. Hvala še enkrat za odgovore, res ste zakon. LP! fakin712

KetyP  

član od: 30.8.2006

sporočila: 123

30. avg 2006 22:53

Lep pozdrav! Tudi jaz že več let skrbim za vse ukrepe povezane s pršico, pa moram reči, da je edini, za katerega lahko rečem, da je bil vidno učinkovit prav nabava prevlek za posteljo. Če pomislimo, to je kraj, kjer preživimo skoraj 1/3 dneva (6,7,8 ur) in od tega je zelo odvisno naše počutje. Prevleke sem kupila pri naslednjem podjetju http://www.intervent-m.si/ Pred leti sem kupila prevleko za vzmetnico in vzglavnik. Dostava je bila skoraj ekspresna, čeprav plačilo še ni bilo urejeno. Nad drugimi ukrepi sem pa skorajda obupala. Znebili smo se velike večine preprog in podobnega. Sedežno pa imamo usnjeno in tudi ta je fenomenalna. Opazim namreč, da takoj ko pridem kam na obisk, pa le-ta ni iz usnja, mi po 30min vse teče iz nosa, kiham, oči se mi solzijo ipd... Upam, da sem kaj pomagala s tem (že dalj časa sem razmišljala o prijavi na KulSlo, pa nekako ni padla odločitev. No danes je pa bil vsaj en razlog :) ). Lepe sanje!¨ Katja KetyP

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti