30. avg 2006 23:01
Dobrodošla KetyP na kulinariki in obenem hvala za odgovor.Kmalu boš tako zasvojena kot smo vsi tukaj in mislim, da se kar strinjajo z mano. LP! fakin712
30. avg 2006 23:01
Dobrodošla KetyP na kulinariki in obenem hvala za odgovor.Kmalu boš tako zasvojena kot smo vsi tukaj in mislim, da se kar strinjajo z mano. LP! fakin712
31. avg 2006 21:52
Že eno leto uporabljam prevleke za blazino in vzmetnico od interventa. Sem zelo zadovoljna, moram pa reči, da niso ravno poceni. Za eno osebo je prišel komplet 31600. Da pa se zmenit, da ti dajo prevleke za nekaj dni na preizkušnjo, potem pa se odločiš, da posteljnino vrneš, ali pa plačaš naenkrat ali na obroke, po položnici ali preko klika. Če boš kupovala, moraš vzeti komplet za oba, saj če ga ima samo on, ne bo pomagalo. Sedežno sem zamenjala, vendar ne za usnjeno, temveč za mikrofibro. Je bila tudi kar precej draga, pa še vedno cenejša od usnja, menda pa se pršice ne zaredijo v njej, ker ne prepušča prahu. Poleg tega je pomembno še redno pranje zaves, brisanje prahu, pa saj to verjetno vse že veš. Za več informacij o alergijah vtipkaj ASTMA in odprlo se bo več strani z informacijami o astmi in alergijah, med drugim tudi stran od interventa. Veliko sreče in lep pozdrav menci
31. avg 2006 22:08
Tudi jaz se ne razumem najbolje s pršicami , kihanje, jok, piskanje v pljučih, dušenje... Ko so mi povedali, da sem med drugim alergična na pršice, so le potrdili, kar sem že sama prej opazila. Samo da sem s tistimi navodili končno vedela, kaj lahko naredim, da se izognem matranju. Vseeno, da bi naenkrat kupila vse na novo... posteljo iz lateksa (še huje vodno!), pa vse antialergijske rjuhe, pa .... pa... pa.... Začela sem s kovtrom za alergike (Leclerck, smešna cena, dobra kvaliteta, pralen brez problema v pralnem stroju). Zdaj počasi nabavljam še posteljnino (spet Leclerck), jeseni grem v Ikeo po "dormeo" jogi - je še cenejši kot pravi dormeo in tisti, ki jih imajo, so jih pohvalili. Pa garancija je 25 let, torej slab ne more biti. Nabavila sva vodni sesalec in na začetku ko nora sesala (pravzaprav je sesal predvsem moj, ker ob sesanju sedežne so meni kar veke otekale in mi je od povsod teklo....) sedežno, posteljo, tepih. Sedaj je bolje, očitno sva pobrala ven vsaj malo od teh pet let prašnih oblok, kolikor se jih je nabralo v sedežni, tako da lahko tudi jaz zdaj sesam, le pri postelji je moja reakcija še vedno huda (imava oblazinjeno posteljo.... nič jogija, trdo dvižno ležišče, pravi raj za pršice). Ima pa Loni prav s svojim nasvetom... pozimi sem za to varjanto z mrazom slišala v službi. Zdela se mi je sicer fajn čudaška, ampak sem eno jutro pri -10 stopinjah na stežaj odprla balkonska vrata od spalnice, odgrnila posteljo in pustila tako "v paci" par ur... Glede na to, da je toplo in vlažno idealno za pršice, jim -10 stopinj ravno ne dene dobro. Drugače sem pa začela prah brisat (tako po omarah kot po tleh) z vlažno krpo (čistilo za les, voda in vileda metla). Čim pogosteje, tem bolje je zame. Veliko manj prahu imam že na prvi pogled po stanovanju, pa tudi moje počutje je boljše. Z mokre krpe prah definitivno ne uide. tjas
31. avg 2006 23:38
Moram tole napisat. Že odkar polnim, skrbim, da je doma vse čisto. Zdaj, ko pa je z možem tako, pa še posebej vsak dan temeljito. Danes me je nekaj časa gledal, nato pa vprašal kaj spet počnem in še preden sem mu začudena odgovorila, da pač brišem, si je kar sam odgovoril:" aja, prah v zasedi zopet čakaš". Najprej sem ga presenečeno gledala, potem pa sva se oba zelo nasmejala. Takole ga biksamo. Sicer pa, hvala še enkrat vsaki posebej za odgovore in nasvete, ki bodo prišli zelo prav. LP! fakin712
1. sep 2006 9:10
Vsaka specializirana trgovina s posteljnim perilom ima v svojem prodajnem programu tudi artikle, ki so deklarirani z anitalergičnimi oznakami. Vendelina jr.
10. dec 2008 12:54
Punce, oživljam tole temo. Včeraj dobila diagnozo: alergija na pršice. Ker sem trenutno v stanju, ko raje ne bi kupovala novega jogija, sprašujem izkušene: so prevleke (npr. intervent) v redu? Hvala vam za odgovore! Noel
10. dec 2008 13:56
Pozdravljena.
Pri nas ima ena hčerka alergijo na pršico.Kupili smo ji jogi , ki ima snemljivo prevleko in je res super za prati. Sama prevleka je bila takrat okolil 28.000,00SIT , ker pa smo potrebovali tudi nov jogi smo se raje odločili za nakup le tega , bil je v akciji , tako da ni bil ne vem kako drag.
Glede prevleke pa so mi na Rakitni svetovali eno firmo iz Maribora, žal ne vem kje imam njihov prospekt.
Če hočeš. da boš imela učinek , moraš imeti vse pralno kar je na postelji, v prostoru pa nobenih tepihov in tapisonov, kar pa najbrž že veš.
Čim manj kihanja in solzenja ti želim in lep dan.
mizarka
10. dec 2008 14:18
Lahko pa pogledaš tudi v Sanolabor-jevi trgovini,Pa mislim,da ima tudi Hitex tak program.Malce dražje pa te bo prišlo pri podjetjih kjer prodajajo to posteljnino,ki se prodaja na raznih predstavitvah.Mi smo nekaj kosov nabavili,res je drago sam se na dolgi rok izplača kriznana
10. dec 2008 14:25
Noel, ali poznaš posteljnino, ki jo proda www.vitapur.si Imajo tudi program, ki je primeren za alergike in astmatike. Njihov katalog si lahko naročiš in potem prebereš vse, kar te zanima. Sama nimam teh težav, imam pa njihovo odejo, s katero sem zelo zadovoljna. Vredna je bila tega denarja in mi ni žal. riba-ribica
10. dec 2008 15:08
Mi smo vse nabavili v Odeji v Šk. Loki. Je pa prevleka čisto v redu. Pa ko bo minus zunaj, daj jogi ven, pršica je občutljiva na mraz, pa potem jogi fino presesaj , po možnosti si sposodi kakšen močnejši sesalec, če ga sama imaš. lp
strippyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Orehovi štruklji z jabolčnim sorbetom in cimetom
Hrustljav piščanec iz pečice