1. sep 2006 19:07
Maja, jaz sem se štopala s štoparico, ki sem jo med tekom imela kar v roki... Za začetne intervale je to OK. Včasih traja in traja, pri drugem tednu pa se mi je zgodilo, da sem namesto 90 sek tekla kar 2.5 min, ker sem pozabila na uro pogledat. Sedaj ko je na sporedu 25 min teka brez hoje pa sem se že navadila do kod nekako moram priti. Pa če zmorem kakšnih 100 m več toliko bolje...
Mislim, da se ni za bat, da bi vseeno tekla preveč... je programček tako narejen, da se moraš malček potrudit (ampak ne prehudo). Pa tudi če bi, je to samo plus. Lahko kakšen dan preskočiš, če vidiš, da ti gre OK. Če pa ne, pa kakšen dan ponoviš. Jaz sem delala oboje - na začetku sem preskočila dva dni, potem pa sem morala peti teden ponavljat dva dni, da sem zmogla tistih 20 min teka. Vzami programček kot okvir koliko se moraš potrudit. Npr. jaz bi zdaj sicer morala teči 28 minut neprekinjeno, vendar imam na poti en smotan klanec, ki se mu ne morem izognit. Potrudim se, da ga pretečem, potem pa moram na vrhu (po 22 minuti) kakšne pol minute raztezat mišice, ker me meča bolijo za znoret. Potem pa nadaljujem s tekom in "za kazen" tečem dve minuti dlje... Gre pa seveda vedno bolje.
Hmmm, motivacija...najt jo moraš. Na začetku nisem bila preveč motivirana, ampak ker sem po naravi firbec, me je zanimalo, če zmorem... No, zdaj mi pa že manjka, če ne grem. Saj na pol poti si še vedno rečem "Kaj mi je bilo tega treba" , ampak na koncu sem ful zadovoljna, da sem šla. Moja motivacija: dopovem si, da imam končno čas zase in da me to uro, ko zviznem iz hiše noben ne more gnjavit...
Staša