Grčija

Tamči  

član od: 10.4.2006

sporočila: 203

2. avg 2006 9:06

Pozdravček! Fajn, da se je razvnela debata o Grčiji. Tudi midva letos pičiva tja - hm, vsaj želiva si tja. Šla bi 23. septembra, in sicer na Kreto. Če pa ne tja, pa nekam, kjer je ta čas še TOOOOPLOOO!!! Ampak kam s študentskim žepom??? Kakšna ideja? Kakšna je Kreta? Joj, komaj že čakam ta september... Tamči

vanya  

član od: 28.3.2006

sporočila: 326

2. avg 2006 10:04

Pa ni Kreta malo dražja? Se mogoče vidima če se boš odločla za kam drugam :) vanya

Tamči  

2. avg 2006 10:23

Ja, vem, Kreta je dražja. Ampak še nikoli si nisva s fantom privoščla tistega ta pravega dopusta. In letos si želiva prav to!!! Če se nama bo izšlo, seveda. Sicer pa bova zadovoljna tudi s čim bližjim. Glavno je, da sva skupaj, vstran od domačega "ponorelega" sveta in da dava možgane na odklop. Tamči

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

2. avg 2006 10:26

Najbolj obiskani otoki so tudi najdražji. Moji prijatelji pripotovali iz različnih smeri Grčije, ena skupina tudi z motorji, ugotovitev: najdražji sta Santorini in Krf, Samos, sledijo Levkada, Kos, Krf in Rodos, najugodneje pa je ne Lesvosu. Tu se baje turizem komaj zaćenja na veliko razvijati in še nimajo tako navitih cen kot ostali, čeprav je kavica v hotelu okoli 550 v domači gostilnici pa 250 tolarjev. Razlika je očitna. Kyara

vanya  

2. avg 2006 10:49

Kaj ima kdo kakšne izkušnje s hostli? Sem gledala na internetu in ne zgleda tako slabo. Samo slike so eno realnost pa druga. vanya

Klea  

član od: 16.6.2006

sporočila: 495

2. avg 2006 12:03

Meni je "tašča", ki je službeno videla že nekaj hotelov v Grčiji, rekla, da je Kreta precej peščena, Ios je party otok, kjer se dosti dogaja, Mikonos je med dražjimi in ima tudi boljše storitve, Rodos ji je bil še najbolj všeč (rekla pa je, da ne bi več bivala v samem mestu, ker tam nonstop piha), Rodos-Felaki je tudi bolj živ, Krf je tudi lep in bolj zelen. Aja, pa še to Tamči in vanya, naj vaju zvezdice pri hotelih ne zavedejo, kajti v Grčiji se jih ne kategorizira tako kot pri nas. Oni imajo A, B, C kategorije, naši pa potem to prevajajo in včasih ni najbolj posrečeno. Skratka za *** je lahko že fajn hotel. Ja, v drugi polovici septembra so cene že bolj študentske, še vedno pa ne tako občutno kot na Hrvaškem (recimo v Rovinju isti hotel spusti ceno iz sezone 140.000 SIT na 40.000 SIT 20.septembra). Klea

Tamči  

2. avg 2006 15:05

Vem, da bi me Hrvaška prišla ceneje, a želim si videti nekaj novega!!! Sicer sem že videla celinsko Grčijo, tudi na Santoriniju sem bila, a ne vem, Kreta me mika, čeprav me pa še bolj vabita Sicilija in CIPER. Nekaj čarobnega se mi zdi na teh otokih... A da je Kreta peščena??? To mi je pa všeč!!! Do sedaj sem bila na peščeni plaži le 1x v življenju. Tamči

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

2. avg 2006 16:48

Lani smo šli preko Ilirike v eno smer z ladjo, nazaj pa z letalom in to brez doplačila. Nastanili smo se na Krfu, hotel Korfu v veliki sobi s kopalnico in hodnikom, do plaže 10 m. V Grčiji so zajtrki bolj tako tako. Tam so navajeni jesti šele zvečer in navadno zjutraj lakota še ni tako huda, zato se to premakne na kasnejšo uro. Vročina pač dela svoje in šele zvečer, ko le ta malo popusti domačini pokukajo ven in žur se začne. Tam ni noben problem naročiti hrano po deseti uri. Oni takrat šele postanejo lačni. Kosilo oziroma večerjo smo mi jedli zunaj. Čeravno smo zelo zbirčni smo jedli poceni in zelo dobeo. Splača se najeti avto in prekrižariti otok. Na tržnicah, pri najemanju avtomobila in podobnih zadevah je fajn, če barantaš. Se na denarnici kar pozna. Sicer pa je najbolje da si prebereš kakega vodiča, pa ti bo precej jasno kako in kaj. lp Vesna

vanya  

3. avg 2006 9:56

Kyara na googlu mi samo neke leve olimpiakose vrže ven. Pomoč.... vanya

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

3. avg 2006 10:09

Jaz sem bila na Lesbosu. Je res mir, nobene gužve, turistov ni veliko... Idealno za starejše ali otroke. Mi smo imeli celo veliko plažo pred hodtelom, pa nas je bilo gor vsak dan od 5-7 ljudi. Jaz si nisem veliko pogledala, ker sem bila prisiljena ležati v postelji. Srečka nosečka sem takrat bruhala kot nora... Cel dopust... Mi je bilo pa všeč, ker ne maram gneče. Kar za sabo potegne tudi to, da ni prav veliko trgovin, lokalčkov in vsega tega. Nekatere trgovine so odprte parkrat na teden, sploh v notranjosti otoka. In če nisi pravi dan tam... Govorim za trgovine s spominki, kjer žgejo glino, pa prodajajo med... Mož me je en dan peljal s skuterjem na drugo stran otoka. Z vmesnimi postanki, ker sem morala kam za grm skočit, tako mi je bilo slabo. No, prav interesanten otok ni. Vtisi? Hja, jaz sem takrat hodila kot v transu, se tko napol spomnim, kaj se je dogajalo. Sem si pa zapomnila, kako lepo bi bilo jit tja zdaj z malčico, ker ni avtomobilov, na plaži bi lahko tekala, če bi hotela...

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti