1. mar 2006 12:53
Pozdravljeni kruhopeki,
tudi jaz potrebujem vas nasvet. Ceprav sem prebrala skoraj vse odgovore, sem se le opogumila, da se jaz povprasam za kaksen nasvet.
Pred 3 tedni sem dobila Kenwood-a in kar 14 dni sem potrebovala, da sem pripravila prvi domaci (polnozrnati) kruhek. Koncni izdelek je bil se kar soliden, pa tudi naslednji navadni beli hlebcek je bil se kar za pogledat, ta zadnja dva pa sta porazna. Vsaj po videzu sodec. Moj moz pravi, da je "super okusen" v primerjavi s kupljenimi, pa vseeno me moti, da ga ne morem narezati in ga servirati na mizo.
Ceprav sem delala po klasicnem receptu, ki je prilozen v navodilih me zanima zakaj mi ni "zraste" kot obicajni kruhki, ki se pecejo v kruhomatu?
Tudi sam kruhomat mi dela tezave, ali pa morda ne "razumem" vseh navodil...
Zelo bi bila hvalezna, ce bi mi kdo (mogoce Reca ali Veri), ki ima enak aparat napise ali razlozi programe, ki jih je mozno uporabljati. Veri, je omenila, da ima seznam receptov za kruhomat (ki jih je prirpavila za oceta); ceprav ze nekaj casa nisem zasledila njenih postov, bi bila vesela, ce se mi oglasi.
Hvala za vsak vzpodbuden nasvet in pomoc, kajti kruhomat sem si resnicno zelela uporabljati.
Lep dan se naprej in pozdrav vsem skupaj.
Zdenk@