17. mar 2005 19:11
hojla,aki in ostale: jaz sem včeraj spekla čisti rženi kruh samo s temnim kislim testom (mokre droži). je vsekakor nekaj posebnega in zelo nasiten. Spekla sem ga pa kar na roke, saj mora 3x vzhajat, pa posredna zamesitev itd... tako da v kruhomatu ni šans! Je pa lepo ratal, tudi vzhajal je lepo, čeprav je bilo not samo kislo testo, moka, voda in sol:) Nič kvasa ali česa podobnega. Meni navadne droži nimajo nobenega čudnega vonja, navaden vonj po testu, saj je samo moka, voda in kvas. Ko delaš droži jaz ne bi dodajala soli. lahko pa daš solnokvasno emulzijo in že narejene droži v kruh, če želiš, to pa gre, seveda. Droži pa v toliko soli po moje ne bojo nastale. Sensei, jaz mam Kenwooda in mi je fajn, ne da pa se v njem samo pečt, kar nekateri drugi znajo in Reci je po 2 letih stalne uporabe crknil, tak da nič ne navijam. Jaz sem zadovoljna, ona je spet kupila istega, je pa res, da je treba hitro peko podaljšat, če češ lepo zapečen hlebček! Vse programe se da nastavit na timer (pečenje z zamikom), zna delat testo, ampak samo kvašeno, za rezance in podobno pa baje ne (reca je probala, jaz nisem). Maksimalna količina je 900 gramski pečen hlebček (dobiš iz 500 gramov moke, ima eno gnetilo, zmeša na dolgem programu zelo fajn, na kratkem malo manj fajn, ampak še vedno čisto v redu. Posoda je fajn, se lahko čisti. Veri