17. mar 2005 11:49
Pek:
1.) pirina moka je med mokami v hipermarketu Merkatorju 100%, mislim da je okoli 400 sit, se mi zdi, bom preverila, vsekakor ni čez 500! Ne gledat pri bio izdelkih, ker je tam vse 2x dražje, razen če seveda hočeš bio izdelke:) in si jih lahko privoščiš:)
2.) Ovsene moke v trgovinah še nisem našla - poglej, če jo slučajno imajo na tržnici v Lj., ampak jaz se ne spomnim, da bi jo zasledila, pa bi si verjetno zapomnila. tudi jaz zaenkrat kar zmeljem kosmiče - je bolj ali manj isto. Dobiš jo pa lahko v kakem mlinu - ali si omisliš svojega - ampak so kar dragi - okoli 70.000! potem kupiš oves, pir, ajdo in pšenico pri kakem kmetu in prideš zelo poceni skoz... Jaz še nimam mlina in ga iz znanega razloga:) še nekaj časa ne bom imela, tako da ti tu ne morem pomagat. Kateri mlin je fajn so se enkrat že menli nekje na forumu, mislim da pri zdravi prehrani...
3.) to sem vprašala jaz, pa ni noben odg.:( Upam, da se naju bojo usmilili, če kdo ve... V Egiptu prodajajo večje količine (ker je ena članica od tam spraševala, koliko kvasa naj da), tako da se verjetno tudi pri nas ne bi pokvaril, če se tam ne... Mislim, da mislijo, da se to samo po malo uporablja in vedno eno vrečko, pa tako pakirajo - kot sode tudi ne najdeš prav dosti skup pakirane, pa se ne pokvari...
jaz bo stvar rešla tako (ko bom na svojem:), da bom mela mali kozarček od kake otroške hrane, kamor bom stresla te vrečke, da bo vzelo manj prostora in se bo lepo zaprlo.
Sicer sem prebrala, da lahko svež kvas tudi sami posušimo, če ga nadrobimo za malo moke v mrvice in jih posušimo, če komu kaj pomaga... Jaz uporabljam oba, če grem v trgovino svežega, če pa ga ni več, pride tudi suhi prav.
Veri