23. jan 2005 14:43
Reca, droži se že delajo, ti povem, ko bojo narejene, je par dni za počakat... Sicer ti lahko povem, da je kruh veselih palčkov, tisti, ki ga delaš 10 dni, veselo vzhajal, da je joj, šel mi je čez pekač, tako da sem morala sredi peke dat vse skup ven in predevat pol testa v drugo posodo... Pa ni bilo nič drugega not... Tisto je nekaj podobnega kot droži, se mi zdi... Isti princip.
aki, droži lahko narediš sama doma, celo ferment lahko! To sem izvedela zdanjič, ko sem si privoščila knjigo Kruh od Goljata - toplo priporočam!!!! Ma, kaj naj rečem, super je! Po pravici povem, še nisem delala kruha po kakem receptu od tam, ker sem jo zelo nedavno kupila, ampak še samo ideje so super! Težko se odrečem expreimentiranju, potem pa recepti ne pridejo na vrsto, razen če delam 2 kruha - eden moj, za gušt in raziskovalno žilico pomirit in enega po receptu, da vidim, kako drugi delajo...
Not maš recepte za droži... Sicer je nekaj o tem napisano na 6. strani tega foruma, se mi zdi! Poglej, ni težko, od tega da daš del testa stran za drugič, do tega, da to desto posušiš ali narediš posebej z moko, vodo in jogurtom, vino, vodo kislega zelja,... Mošt in koruzna moka data pa ferment... Nekateri čarajo baje tudi z vinom. Še nisem probala, ker ne pijemo vina in ga nikoli nimam...
galyka, hihi, poglej uro, kdaj gremo pečt:) hm, moj recept, ne rečem, da bo vsakemu delal, je hiperaktivnost... Pečem ponoči, kadar so izpiti še študiram, ker čez dan delam, kuham in ostale vsakdanje zadeve, kitaro, ples, imam milijon ustvarjalnih konjičkov, pišem včasih za eno revijo, čez vikend inštruiram... in fanta, nenazadnje, a ne? On precej pripomore k hujšanju:) Pa zato bolj malo spim... In veliko se smejem, pa vedno sem za kakšno trparijo, ne glede na uro:)
Veri