20. jan 2005 12:19
odvisno od tega, kateri kruh in kako velikega boš pekla. Iz pol kile moke izberi velik hlebček - če je bel program 2 (velik bel) ali 3 (velik bel, zapečen), če je pa mešan (neka druga moka+pšenična moka), pa program 5(velik na os. pšenice) ali 6 (velik zapečen na osnovi pšenice) Če delaš majhen kruhek iz cca 350 g moke pa program 1 ali 4. Jaz sem že prvo noč probala s timerjem in je bilo vse ok - samo spet mi je preveč vzhajalo, čeprav sem dala manj kot 20 g kvasa:) Če ti vedno vse preveč vzhaja, kot meni, daj še manj kvasa. Boš videla, ti knofi sploh niso nič komplicirani:)
Če si ga kupila v Merkurju, si preberi slovenska navodila, ki so zraven, so kar fajn napisana...
Če bo pa še kaj, pa vprašaj, čeprav jaz še nimam tok izkušenj z njim, ker sem ga ravnokar kupila:) Sem pa sprobala programe: 1, 2, 4 ali 5, se ne spomnim, pa za tesno, mislim da je 9, nisem ziher. bom sprobala še ostale, samo zdaj sem cele dneve v službi, potem sem pa kar pri fantu prespala zadnjih par dni, tak da nisem nič poizkušala, ampak danes se bo gotovo peklo:)
zenelb, kako vam pa kruhek od 900g zaleže za 5 ljudi??? Moja dva zmažeta tega, pa še enega, ki ga naredim na roke, pa še kaj zraven... Smo pa res malo bolj požrešni v naši familiji očitno:)
Veri