Se gremo igrat?

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

15. nov 2012 14:29

Evo vprašanje, čisto resno, edin ne vem, če bomo prišli stvari do dna - kako pripraviti eno in edino pravo carbonaro??

rrr

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

15. nov 2012 14:31

Nadaljuje naj tisti, ki je prepričan, da ima pravi odgovor.

rrr

Mygrace

sporočila: 6506

15. nov 2012 14:36

To je pa res simpl!

Tako, kot jo je pripravila  babica

Mygrace

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

15. nov 2012 14:45

Evo, Mygrace, pa sem mislila, da bo dolgo trajalo. Zadetek v polno - nadaljuj, prosim.

rrr

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

15. nov 2012 14:47

Ah, potem pa ni problema: prave karbonare ni, ker je moja babica ni nikoli delala. Pika. Pa naj laja kdor hoče do neba. 

Sonja

Mygrace

sporočila: 6506

15. nov 2012 14:47

Mygrace

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

15. nov 2012 16:03

 

 Mygrace, čaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmoooo!

 

rimljanka

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

15. nov 2012 18:11

limnol je napisal/a:

Ah, potem pa ni problema: prave karbonare ni, ker je moja babica ni nikoli delala. Pika. Pa naj laja kdor hoče do neba.

Sonja

 

rimljanka je napisal/a:

 Mygrace, čaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmoooo!

rimljanka

Danes je dan filozofije, potrpljenje, saj bo, saj bo....

lp

 

mzm

Mygrace

sporočila: 6506

15. nov 2012 18:48

Ja madonca, a sem šla lohk v štacuno po sestavine, bom žolco delala? Pa nč nisem filozofirala, sem samo analizirala

 

No, evo:

začne se kuhati kot za žolco ali za šaro....na koncu je pa čist drugač, brez tekočine, nekam se stlač in se še enkrat skuha. Sledi še 2 postopka. Potem se vzame ven iz tistega "nekam" (se olupi?), se nareže, doda še:

Mami privabi solze na lica

in v jok spravi strašnega strica.

Pa ni ne nesreča, niti krivica,

to je sloveča kuharska kraljica.

 

Za razliko od žolce, šare......lahko tej jedi dodamo nekaj krvi, če hočemo, da bo bolj konkretne barve.

 

Kako se ta jed imenuje?

 

Mygrace

minka2  

član od: 10.6.2009

sporočila: 123

15. nov 2012 19:34

Je tlačenka?

minka2

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti