3. nov 2012 18:10
Mygrace je napisal/a: |
Iz katerega lokala ti to ??? |
Ni Savinjska, ni Kozjansko, ni Zasavje, ni Krajnska. Nekje vmes je.........................zadosti natančno?
rimljanka
3. nov 2012 18:10
Mygrace je napisal/a: |
Iz katerega lokala ti to ??? |
Ni Savinjska, ni Kozjansko, ni Zasavje, ni Krajnska. Nekje vmes je.........................zadosti natančno?
rimljankaMygrace
sporočila: 6506
3. nov 2012 18:18
Mygrace
4. nov 2012 11:40
Kvaje = konj.
janko1
4. nov 2012 13:12
Če je med Zasavjem, Kranjsko in Kozjanskim, potem je lahko samo Posavje.
Sonja
4. nov 2012 13:30
Pa ni Posavje, to je južneje.
Pa saj ni tako pomembno, itak sem vprašala, kaj je "štrklavka", ne pa, kje je. Lokacija naj bi bila le v pomoč (no ja, očitno ni).
rimljanka
4. nov 2012 13:58
Pletilka?
SonjaMygrace
sporočila: 6506
4. nov 2012 14:09
Še spati nisem mogla, mi je štrklalo vsenaokrog
A da je pletilka? Sem mislila, da mora biti nekaj kulinaričnega...
Kaj pa uno, uno no.....za šprudlat ?
Al pa una paličasta kuhla za žgance dol štrklat?
Aha, a je to ime jedi ali je to predmet?
Mygrace
4. nov 2012 14:37
pletilka je lahko tudi kulinarični pripomoček, na primer za fuže al pa maccarrune delat (en smeško z moko bi tud prav prišel )
Mene pa štrklavka spominja na štrka, ki se jezi na svojo drago
lp
mzm
4. nov 2012 14:39
janko1 je napisal/a: |
Kvaje = konj. |
Hahaha, tole bo pa v Ljubljani prav prišlo
mzmMygrace
sporočila: 6506
4. nov 2012 14:42
Ja no, ja.....pa za potico prepikat tudi lahko pletilke uporabiš.....
(tri noge ima pa beločrne tipke pa igraš lahko nanj pa na sten visi press)
Gracija Notranjidizajnova, l.r.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nevzhajana orehova potica
Spaghettoni z omako iz kozic, paradižnikov in sveže bazilike