Se gremo igrat?

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

3. nov 2012 13:24

janko1 je napisal/a:

. Samo za vmes: znate prevesti  čišje, cuje, kvaje?
janko1

Jao, no, pa da probam, saj, več kot osramotit se ne morem:

čišje = češnje

cuje = krpe

kvaje = razen ljubljanskega žargona, pojma nimam

 

pa še od elaphus:

škrince = napolitanke

bure = arašidi

konc = ???

, čakam obsodbo.

 

Rimljanka, a je to kaj v zvezi s starim vzgojnim ukrepom?

lp

 

mzm

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

3. nov 2012 13:28

Bi rekla, da prou čisat nč.

Konc je ena polovica para krajnske ali kake druge klobase. Konc pač, no. " a boš en konc hrenovke al boš celo", vpraša mama.

rimljanka

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

3. nov 2012 13:56

Štrklavka je pri nas ženska, ki ne dviguje nog, ko hodi.

Drugi pomen je tudi nekulinaričen; palica.

tulka

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

3. nov 2012 14:20

Prva dva izraza pravilno, za zadnjega še malo počakam, če se javi še kakšen junak .

janko1

minka2  

član od: 10.6.2009

sporočila: 123

3. nov 2012 16:42

Je morda konc nit oz. sukanec?

minka2

minka2  

član od: 10.6.2009

sporočila: 123

3. nov 2012 16:49

Štrklavka je po idrijsko palica. Lahko pa bi pomenilo tudi, da je oseba štorkljasta.

minka2

minka2  

član od: 10.6.2009

sporočila: 123

3. nov 2012 17:25

Štrklavka je po idrijsko palica. Lahko pa bi pomenilo tudi, da je oseba štorkljasta.

minka2

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

3. nov 2012 17:30

Nič od tega. Iščem lokalni pomen, kot ga je in ga janko1 in elaphus. Bo treba še malo razmišljati..............

rimljanka

Mygrace

sporočila: 6506

3. nov 2012 17:41

Iz katerega lokala ti to ???

Mygrace

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

3. nov 2012 17:52

Konc pri nas ni samo polovica klobase, ampak cela kranjska klobasa. Pri nas ne moremo rečt za hrenovko, da je konc.

lp

cervus

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti