20. mar 2007 21:47
cimet (Cinnamomum sp.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Cinnamomum
http://toptropicals.com/cgi-bin/garden_catalog/cat.cg
itd.
saj ne vem, mislim pa, da je on "krivec".
rimljanka
20. mar 2007 21:47
cimet (Cinnamomum sp.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Cinnamomum
http://toptropicals.com/cgi-bin/garden_catalog/cat.cg
itd.
saj ne vem, mislim pa, da je on "krivec".
rimljanka
20. mar 2007 22:03
Proxima, v linku, ki je spodaj, sem zasledila 1 gr na dan. http://medspice.com/content/view/14/47/ Jerneja USA
20. mar 2007 22:36
3. Cimet namesto sladkorja Cimet vam bo pomagal premagati željo po sladkem. Zato si ga natresite v jogurt ali žvečite žvečilni z okusom cimeta.
To čisto tako "usput" za vse, ki bi radi shujšali, pa smo preveč sladkosnedi, da bi nam to izi uspelo - saj je kaj povezave s tem, o čemer se pogovarjate
rrr
21. mar 2007 7:08
Hehe, ste pa zaštartale! Ni ga čez češpljeve cmoke s cimetom in sladkorjem! Proxima, kar nadaljuj, prosim!
LP
cervus
21. mar 2007 7:15
No ja, marelični se lahko vsaj kosajo s češplevimi, elaphus!!!!! rimljanka
21. mar 2007 8:08
Sama bi sicer raje pojedla (oprostite za grafičnost) gram dr* kot gram cimeta, ampak de gustibus et coloribus non est disputandum . Od hude ogabe do slastne zacimbe je torej pogosto le majhen korak, kar bo sluzilo tudi kot navezava na naslednje vprasanje. Vegeto in podobne ojačevalce okusa poznajo vsi in mnogi prezirajo; o njihovi glavni sestavini, natrijevem glutamatu, se da prebrati take kriminalke, da sta stari dami v čipkastih rokavicah s svojim arzenikom navadni amaterki. Večina očitkov je seveda privlečena za lase, kljub temu pa ne mine teden, da se v elektronskem postnem predalu ne bi znaslo novo grozilno pismo, povezano z vegeto. Novejse raziskave kazejo, da je natrijev glutamat povezan s petim okusom, imenovanim umami; prepoznavamo ga zlasti v mesu, siru in drugih živilih, ki vsebujejo dosti beljakovin. Zaradi tega se nam zdi z natrijevim glutamatom zacinjena hrana polnejsega okusa. Zdaj pa vprašanje: katero iz evropske zgodovine znano začimbo oziroma začimbni dodatek bi pravzaprav lahko zaradi visoke vsebnosti natrijevega glutamata šteli za predhodnico vegete; na kakšen način so jo v tistih časih proizvajali? lp, proxima
21. mar 2007 9:21
Ko sem sejala luštrek, je imelo seme izrazit vonj po vegeti, na vrečki pa je pislao, da je magijeva zel. Koliko pa ima kaka reč glutaminata, pa se meni pri mojem znanju kemije, ki se je formalno zaključilo leta 1976, že res, da nivoji srednje šole, pa ne vem. Frina
21. mar 2007 10:30
Frina, luštrek spominja na Maggijevo začimbo (Maggi Würze) po vonju, vendar ne deluje kot ojačevalec okusa. Natrijev glutamat v cisti obliki je brez vonja. (Luštrek sam je sicer na drugacnem glasu, podobno kot zelena namrec slovi kot afrodiziak). Nadaljujte z ugibanjem. lp, proxima
21. mar 2007 10:59
Še ena ideja - bazilika. Če bazilika popravi okus jedem v taki meri, da jih mneda mogoče jesti neslane, potem vsebuje precej natrijeve soli oz nekaj podobnega.
Ali je odgovor bazilika?
Frina
21. mar 2007 11:50
če sem prav razumela, proxima sprašuje po začimbnem dodatku, ki so ga morali pripravljati - torej po mojem to ne bo začimbna rastlina.
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Široki rezanci s kuhanim pršutom, mlado špinačo in porovo kremo
Ameriška jabolčna pita (American apple pie )