18. mar 2007 20:30
Ne vem, če bo prelahko, tole je vražje težko, hehe.
LP
cervus
18. mar 2007 20:30
Ne vem, če bo prelahko, tole je vražje težko, hehe.
LP
cervus
18. mar 2007 20:34
Ne, niso artičoke, jedo se plodovi.
Se spomnim enega proznega dela, tam izza Kavkaza, če se ne motim,.....kako so jih gojili,.....pa jedli.....Dušanbe je tudi se mi zdi tam omenjen.
Sem vam zelo pomagala, kaj???????
rimljanka
18. mar 2007 20:36
ne, nisi, vsaj meni ne!
LP
cervus
18. mar 2007 20:48
so to melone ali ne??? Zdaj me pa že res zanima!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lp
cervus
18. mar 2007 20:52
Itak, da so. Je bil preveč direkten namig, kaj???? No, elaphus, nadaljuja, saj komaj čakaš, saj vem!!!!!!!!!!!! rimljanka
18. mar 2007 20:53
Mogoče stročji fižol?
titta
18. mar 2007 20:57
nič komaj ne čakam, sem menda pozabila list z vprašanjem v Tepah. Tista, ki je namigovala, je bila pa frina na čveku - a se to pravi, da se kitim s pavjim perjem???
LP
P.s. bom skušala čimprej vprašanje napisat - je pa zeloooo lahko - da ne boste uganile prej, predno ga bom napisala!
cervus
18. mar 2007 21:07
V resnici se samo vprašala , kako naj pojem svojo melono, ki sem jo dobila. .Lepa rumena, ko sonce.
Sem slišala popoldan: Ima neka tajna veza ....
Frina
20. mar 2007 21:34
O kateri dišavnici oz. začimbi govorimo, če vemo, da spada med najbolj zdrava "živila" na svetu (no, ja), da izboljšuje odzivnost na inzulin pri ljudeh s sladkorno boleznijo tipa 2 in jim tako pomaga normalizirati raven sladkorja v krvi.
Poskusi so pokazali, da sestavine v iskani dišavnici oz. začimbnici spodbujajo receptorje inzulina, pomagajo pa jim celo "ustavljati" encim, ki te receptorje sicer dezaktivira.
LP
cervus
20. mar 2007 21:45
Cimet bojda. Drug problem pa je, koliko bi ga moral pojest za farmakoloski ucinek - o tem ni kaj dosti napisano. lp, proximaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Panakota z belo čokolado in penino
Rebrasti tulci alla norma z omako Arrabbiata Barilla