Se gremo igrat?

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. feb 2018 9:39

Hja, ima Katarinči kar prav. Vse slanuše (z izjemo morskega koprca - popravite me, če se motim, prosim) so uvrščene na Rdeči seznam ogroženih vrst, torej so zaščitene. Nabiranje in vlaganje v karkoli prepovedano. Je že tako, kar postane moderno, postane ogroženo, če ni tako trdoživo, kot npr. čemaž. Pa tudi ta se je pričel v zadnjih letih redčit, kot z žalostjo ugotavljam. Človeška nenasitnost nima meja.

Lp

P.s. boš postavila naslednje vprašanje, Katarinči?

Ljudje, ki si upajo reči bobu bob, so velikokrat trn v peti tistim, ki želijo bob prikazati kot jabolko. cervus

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

8. feb 2018 10:04

Ker je danes kulturni praznik, bom v svojem odgovoru prijateljici iz Severne Primorske bolj nežen , kot bi bil sicer .Res je sem napisal, da se v originalu dela buzara v Dalmaciji bela, kajti imam veliko receptov tam celo življenje živečih nonic :) in ne zgolj recepte amaterjev z Googla :) Seveda se lahko doda tudi pom in povsem vseeno je , ali so to pelati ali mezga ali pasata ali kakoršnakoli druga oblika paradajza. Je pa vic v tem, da je čas kuhanja buzare kratek in potem vanjo tlačit cele pelate je nekoliko preveč robustno saj bi kuha trajala predolgo. Glede moje nagravžne fotke in parmezana pa tole: ta buzara iz kozic se ni jedla kot samostojna jed ampak je bila preliv širokim rezancem in noben greh ni, če se le ti jedo s parmezanom mar ne !? :) Tudi glede vampov : ja res je , lahko daš vanjo skorjo (ne  škorjo !!) ampak meni je tako bolj všeč pa četudi sodi (unga izraza ne razumem, ne znam italijansko tako dobro, sicer je pa to slovenski forum in prosim, da tako tudi pišeš !!! )

Res je pa tudi, da se nikoli ne mečem ven z nekimi že videnimi recepti od vseh vetrov in temu primerno nisem tako zanimiv. In tudi vedno priznam, kaj znam in kaj ne medtem kos si ti v svojih izjavah vedno vseveda in samo tvoj prav je nekaj vreden. Kar se pa tiče priprave rib in ostalih morskih sadežev pa verjemi da se te ne bojim in se te še dolgo ne bom :(

Cinizem in gnev nista nikoli dobra zato zamisli se malo in predvsem včasih preberi, kaj sploh napišeš .

Želim ti lepo preživet praznik kulture pa skuhaj kakšno jed iz časov Prešerna, če jo seveda znaš :)

hedonist

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

8. feb 2018 11:06

Kot prvo hedonist nisem ne tvoja kolegica, še manj prijateljica ..k sreči si sama izberem prijatelje in kolege.Ti poznaš Dalmacijo (baje) jaz pa kakšen drug okoliš.Ja, sem amater, 100% in me ni sram to povedat.In ja na google tudi pogledam, tako kot večina ..imam pa zaradi mojega in moževega veselja kuharic in revij, kot jih ti nikoli ne boš imel, pač najino veselje je to ..tako kot kaj prebrat tudi kaj finega skuhat in spečt.Kdaj se da pelate v buzaro pa moraš sam precenit ..definitivno ne po morskih sadežih ..ma ti to itak (baje) obvladaš.Jaz v vampe dam škorjo..in ti mene ne boš popravljal v slovenščini, ker, kar te berem ne znaš pisat..v primer današnja tvoja citata z zida "Zdej če je kej ostalo bi pa prišel :) :) "Matr, saj te bo čist zamedlo :) " ..slovničnih napak, da ne govorim o žaljivosti za naš jezik je pri tebi malo morje..ti svetujem, da prvo za seboj popraviš, potem pa še za mano.Definitivno imaš ti več napak kot jaz..in ne uči, če sam ne znaš.Se vidi da si polpismen, ker moje besede v italijanščini sem dala zavedno v navednice, ker smo res na slovenskem forumu ..kadar se boš obregnil ob angleške in španske besede, stavke tukaj, se lahko še ob moje italiajnske ..ali pa daj se samo ob moje..itak tvojega mnenja ne upoštevam, ne dam nič na njega, oprosti.

Kar se tiče priprave rib in morskih sadež se ni treba me bat..kot se jaz tebe ne..kar sem od tebe vidla, so same ene ribe z gardele ..pa mogoče odlični, sveži morski sadeži z mezgo iz tube.Meni kot nepoznavalki morskih sestavin, bi bilo škoda jih "uničit" z mezgo..ali s šalšo kot rečemo pri nas.Raje bi recimo pelate, češnjevce narezala, na hitro zapekla v pečici z dišavnicami in postregla ..samo to so res nianse z googla,in kot vedno, imaš spet prav hedonist.. ...

Pišem kar sama želim ..preberem kar sama želim ..in danes žal ne kuham ..me mož razvaja, ker je tudi on doma, tako kot jaz, ker so danes trgovine zaprte ..s čim, pa ne povem, ker bi bil fouš.

Sama pa ne bom hinavila in ti ne priželim nič kaj takega kot ti meni ..Kar se tiče, kaj znam kuhat, ti pa povem tako "na prvo žogo", da si upam trdit, da znam več kot ti ..tudi kakšno jed iz Prešernovih časov.. 

Kaj boš ti odgovoril na to, me sploh ne zanima ..odkar si na zidu pisal laži o meni, in si se potem za par dni potuhnil, ko sem ti napisala da se za to opraviči, me tvoja mnenja ne zanimajo.Škoda, da se tudi tukaj ne da blokirat člana, ker bi te tudi tukaj.

Lp

 

 

Vrtejbenka

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

8. feb 2018 11:11

Bralcem foruma "Se gremo igrat?" se opravičujem za moje bluzenje v prejšenem postu.

Želim vam še naprej lepo igro.

P.s. sodino solinko pa čisto regularno z računom kupim.V naravi je še nisem nabirala in glede na ceno, nekaj čez 2€ za kilogram, je tudi ne bom.

Vrtejbenka

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

8. feb 2018 11:22

Ne boš verjela ampak ko sem bral tole tvoje klobasanje sem se nasmejal domala do solz :) :) kljub temu, da me žališ, daješ v nič in še kaj bi se našlo....res si boga in očitno si imela v življenju nekaj težkih travm, ki ti zdaj sekajo ven . Kajti toliko strupa je v tvojih besedah, da sem ga redko kdaj slišal od katerega človeka. Pri tem je zanimivo, da delaš takšne sodbe o meni  ne da bi me sploh poznala tako, osebno...

Pa še to, pred kratkim no ja pred nekaj meseci si dejala, da z menoj nočeš imeti nobenega opravka več. Jaz sem se tega držal in nisem reagiral na tvoja modrovanja ampak ti si kaj kmalu zatem začela sikati na moje komentarje in drugo. Nisi načelna in ne moreš iz svoje kože, saj vem. Tudi tokrat se ne bi odzval ampak kar je preveč je preveč. Tudi si se kujavo napovedala umik s Kulinarike, no pa tudi tega se nisi držala. Seveda imaš vso pravico, da delaš in pišeš kar želiš ampak tvoja nenačelnost se kaže tudi v tem. Ker nenazadnje bi bilo človeštvo močno prikrajšano za tvoje umotvore zato in vem da čutiš močno potrebno po samodokazovanju , ki ga verjetno kje drugje težko dosegaš.

Ker spoštujem ta portal in vse člane in članice na njem sedaj zaključujem najino dopisovanje na tem mestu, ti pa kakor hočeš.

 

hedonist

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

8. feb 2018 11:56

Se še spomnite  prepirčkov iz otroških dni?

"Butelj"

"To si ti, kaj sem pa jest?"

"Tepec!"

"To si ti, kaj sm pa jest?" .... in tako dalje ...,

Meni je prav zabavno. Takole zvem o ljudeh več, kot bi si želeli. 

Cila

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

8. feb 2018 11:57

elaphus je napisal/a:

 

Lp

P.s. boš postavila naslednje vprašanje, Katarinči?

Ljudje, ki si upajo reči bobu bob, so velikokrat trn v peti tistim, ki želijo bob prikazati kot jabolko. cervus

Da ne pademo čisto iz okvira.

Cila

katrin11  

član od: 3.1.2010

sporočila: 2351

9. feb 2018 4:02

In moja mama bolje kuha  zame, tvoja pa zate 

Da ne bi slučajno kdo pomislil drugače 

Katrin11

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

11. feb 2018 10:28

Tole je zvodenelo. Saj veste: too many cooks spoil the broth; ali: gde je mnogo baba, tu je kilavo dete. Ker pa je to slovenski portal - kako se že glasi ta rek v slovenščini? In še podvprašanje: ali je kaj drugega vzrok? Je volilni molk?

lp

Ljudje, ki si upajo reči bobu bob, so velikokrat trn v peti tistim, ki želijo bob prikazati kot jabolko. cervus

Vrtejbenka  

član od: 15.2.2011

sporočila: 4005

11. feb 2018 10:47

Ja Elaphus, če misliš na  Katarinči, je vzrok njena enpar dnevna odsotnost od neta ...mislim, da se vrača danes zvečer.

Vrtejbenka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti