11. dec 2007 8:20
V knjigi Kristine Merc-Matjašič je opisana prav pod tem imenom. val
11. dec 2007 8:20
V knjigi Kristine Merc-Matjašič je opisana prav pod tem imenom. val
13. dec 2007 16:56
Tale potica se pa dolgo kuha.... Kristalka
16. dec 2007 8:45
A sem res prva opazila? http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10810 Val, cestitam! slepakura slepakura Sporočilo je spremenil(a) slepakura dne 16. dec 2007 08:55:42
16. dec 2007 10:19
hehehe, nekako imam občutek, da se je zadeva premaknila z mrtve točke.....
LP
cervus
16. dec 2007 19:28
Nadaljujte z novim uprašanjem,al še jaz postavim enga?? val
16. dec 2007 19:54
običajno je bilo tako, da je tista, ki je zastavila vprašanje, razglasila zmagovalko. In ta je postavil vprašanje. rimljanka
17. dec 2007 21:33
No potem pa nadaljuj slepa kura! val
18. dec 2007 5:05
Ok, stafeto predajam tistemu, ki bo prvi napisal zelenjavo po abecedi. (Da ne bomo v casu, ko na kulinariki in se kje drugje prevladujejo slascice, pozabili nanjo.) Zacetnica zelenjave za vsako crko v abecedi. Saj vem, da je prelahko, ampak za vas nobena stvar ni pretrd oreh. Imate enega jokerja, lahko uporabite najvec tri zelisca. Brez prepisovanja! slepakura
18. dec 2007 8:02
Artičoka Brokoli Cvetača Čebula Dušeno rdeče zelje Endivja solata Feferon Grah Hrustljavi bučni cvetovi Irski polnjen krompir Jajčevec Krompir Leča Motovilec Narastek iz bočk Ohrovt Paradižnik Romanesko Solata Špinača Testenine z ohrovtom U ibr nyami orto peeza Vitlof Zelje Toliko o zelenjavi z moje strani Mal heca mora bit....
18. dec 2007 8:10
A veljajo tudi latinska imena rastlin?????? (Nikjer ne pipše, da ne.....)
Potem:
D Daucus carota - korenček
H hren
I Impopea batatas - sladek krompir
N - Nasturtium officinale - navadna vodna kreša
R - rabarbara (je tudi zelenjava)
T - Taraxacum officinale - regrat
U Urtica dioica - kopriva
Ž - žajbelj
rimljanka
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Čarobna zelena torta
Čokoladni eklerji