12. feb 2002 12:22
Po dolgem času se zopet oglašam na tej temi. Zakaj??
Jaz sem namreč pričela to temo in spraševala po tem, ali naj kupim SK ploščo ali plin in po vsem vašem pisanju sem se odločila, da kupim Gorenjevo Steklokeramično ploščo in gorenjevo navadno neventilacijsko pečico. Gumbi v sklopu pečice. Zakaj? Torej ni mi všeč, da so gumbi zgoraj Zaradi samega čiščenja, morda ga rukneš s kozico, pri nenehnem snemavanju in čiščenju se verjetno prej obrabijo), niti mi ni všeč senzorska komanda, saj se mi zdi da je preobčutljivo..no saj ni važno. Pečica pa ni ventilacijska zaradi pomanjkanja finančnih sredstev in sem s epač odločila za navadno. Pa saj doklej ni bi lo ventilatorskih, so vsi normalno pekli in bili vsi zadovoljni z navadno neventilacijsko.
No, ne bom več težila, pišem vam zato, ker bom pojutrišnjem dobila naročen šetdilnik in bom počasi pričela s kuhanjem na Sk plošči. Navajena pa sem plina. Zato vas prosim, da mi okvirno napišete, kako uporabljate Sk ploščo (nekaj malega ste že povedali). Torej če hočem nekaj zavret (npr. voda za špagete) najbrž dam na najvišjo stopnjo. Kaj pap otem, ko špageti (ali mineštra, ali juha...) vre, ali znižam na 2???
Kaj pa ko bom cvrla (pohanje)? - ali moram cel čas imeti najvišjo stopnjo??
Prosim, da mi pomagate, vsakega nasveta bom vesela.
Pa še o čiščenju: menda se ploščo čisti, ko je ohlajena. ok. Toda če mi pri polaganju zrezka v vroče olje šprica olje ven po celi plošči (to se dogaja), ali lahko z vlažno krpo pobrišem že v času kuhanja??? Kaj pa če npr prekipi mleko, juha ali pena od testenin???. Saj moram ja takoj pobrisat?? Ali je topla Sk plošča občutljiva na mrzlo mokro krpo??
Hvala vnaprej za nasvete?
larisa