neznan uporabnik
22. nov 2001 14:56
Pri nas doma imamo pečico ločeno od plošč (kuhamo na navadne električne plošče, zato ne morem dati nobenega nasveta glede SK). Pečica je tudi manjša od integrirane pečice, vendar dovolj velika, da lahko normalno pečem. Trenutno sva v gospodinjstvu dva odrasla, čez nekaj let bo pričel še kakšen dodaten družinski član, vendar bo tudi takrat pečica dovolj velika za pripravljanje vsakdanjih jedi. Trdno sem prepričana, da bi pečico manj uporabljala, če ne bi imela tako praktične velikosti, da o potrošnji energije ne govorim. Poleti se kuhinja dosti manj segreje, ker je pečica na višini oči, lahko jedi boljše nadzorujem in si že med kuhanjem nabiram sline. Mojo pečico lahko uporabljam kot navadno ali mikrovalovno, žar, z vročim zrakom ter kot kombinacije le-teh (npr. vroči zrak z žarom, navadna s mikrovalovno). Določene jedi, kot npr. globoko zamrznjena pica , so dosti boljše, če jih ne pripravimo s toplim zrakom, tudi pečeni krompir ni tako okusen. Pri peki sladic pa prisegam na topli zrak. Na koncu še tole: plin ima pri kuhanju ogromno dobrih lastnostih, mene pa moti vonj hlapov, ki nastajajo pri prižiganju in ugašanju. Svetujem malo več poguma pri odločitvi, saj aparatov ne bomo uporabljali celo večnost, čeprav si to ob nakupu morda domišljamo. Kdo lahko napove, kako bo izgledala kuhinja čez deset let? Pozdrav Helena