Vem, da ste o pečici in steklokeamični plošči ter pomivalnem stroju že razpravljali. Takrat sem vse to vestno le spremljala (sedaj pa v celem forumu ne morem najti te teme oz. sem že 1 uro brskala pa je še nisem našla), sedaj pa sem pred skorajšnjo odločitvijo, kaj naj kupim:
1. nameravamo kupiti gorenjeve stroje in sicer standardno (bolj ali manj) pečico, najbrž ventilatorsko - kaj mi priporočate?
Nikakor pa se ne moremo odločiti, ali bpomo kuhali na plinu ali steklokeramični plošči. Vem, da ste otem že pisali in večina ste bili "za" SK ploščo. Mene malo bega le to, da sem slišala, da so veliki problemi s čiščenjem, če ti prekipi mleko ali pa če posuješ sladkor ali sol ali kakšen čaj... a je to res? Saj ponavadi pazim,ampak če kuhaš 2 krat na dan in imaš še kakšne majhne otroke da jim kar naprej nekaj pogrevaš, potem se 1x na mesec sigurno zgodi, da kaj takega poliješ. Bega me tudi to, da je neka gospa rekla, da ji je ta plošča počila, pa sploh ne ve, da bi ji kaj nanjo padlo. Povedali so mi tudi, da moraš imeti samo močne kvalitetne kozice (torej npr. navaden teflon sploh ne pride v poštev - npr. za palačinke). Tudi to menda velja, da morajo biti kozice vsaj toliko velike, kot je krog na plošči, saj derugače gre veliko energije v zrak (razumljivo), še bolj kot to pa da se s tem plošča kvari in sčasoma slabše greje (kako naj torej kuham kavo v kafeteri, če je manjši fi kroga - dna).Tudi da mora imeti kozica stoprocentno ravno dno, drugače se plošča kvari....
Pri nas smo do sedaj kuhali vedno na plin, zdaj pa grem jaz na svoje in mi plin v kuhinji ne diši (nimam možnosti, da bi ga speljala iz kakšnega sosednjega prostora), poleg tega menda vska normalna mlada ženska v posodabljanju kuhinje izbere steklokeramiko.
Še to me zanima: zakaj sem nekje zasledila, da naj kupim raje posebej pečico in posebej ploščo. Nameravala sem kupiti skupaj. V čem je štos. Kakšna je razlika v ceni in kako se sploh gibljejo cene.
Zanima me tudi, ali se plošča hitro segreje in kako hitro se ohlaja (pri plinu namreč vse to narediš na hitro - npr. če ti prekipi mleko, hitro ugasneš in morda pravočasno rešiš packarijo na mreži).
Še to: tudi o pomivalnih strojih vas bom kmalu povpraševala, toda o tem kasneje - ni ficka za vse naenkrat in bomo kar na roke ribali.
Prosim vas, da mi odgovorite; se opravičujem ker sem toliko vprašanj zastavila, toda ne bi se rada prenaglila. Vaše izkušnje?