24. mar 2011 15:53
Osebno verjamem, da je Le Creuset, ne glede na serijo, boljša posoda od raznih cenejših približkov. Je pa pri nas odločno predraga, zunaj se jo da dobiti po sprejemljivih cenah, z malo sreče pa celo ugodno.
strelka
24. mar 2011 15:53
Osebno verjamem, da je Le Creuset, ne glede na serijo, boljša posoda od raznih cenejših približkov. Je pa pri nas odločno predraga, zunaj se jo da dobiti po sprejemljivih cenah, z malo sreče pa celo ugodno.
strelka
24. mar 2011 19:47
Najbrž nisem najbolj merodajna , saj imam LeCreuset-ko le eno in komaj dobro leto, a jo (če je cenovno sprejemljiva) toplo priporočam .
To mi je super posoda za jedi na žlico in na vilico in za peko, vsekakor pa se v tej posodi ne lotim kuhanja navadnih testenin, ker se mi zdi bolj prikladna inox posoda. Z LeCreuset posodo vseeno rokujem malo bolj v rokavicah: indukcijo ob začetku kuhanja ne privijem na max, saj se zavedam, da s tem tvegam poškodbe zaradi različnih raztezkov...
Zadovoljna sem tudi z Emovo Emomagic (1 kom ). V bistvu se mi zdi inox posoda neizogibna, robustna, nadvse hvaležna, a v vsaki drugi posodi kuham raje
kafetarca foto blogec:Sovica Oka
25. mar 2011 3:08
bannanna je napisal/a: |
tisto rdečo skillet bi takoj imela, vendar bi po mojem začela pogrešati pokrov |
Bannanna, za veliko ponev sem nabavila nekaj podobnega za nekaj dolarjev v največji velikosti in je tako uporabno za ponve vseh velikosti. Lepo se opere v pomivalcu.
ZZak, ponev na tvojem linku ima nete. Tam okrog se lahko fino nabira packarija in meni to ni preveč simpatično.
Vanja
18. jan 2013 10:41
Pozdravljene,
mogoče bo to zanimivo tudi za katero od vas :
v trgovini 1001dar pričakujejo čez dva tedna novo pošiljko posode Le Creuset.
Lep dan vsem,
Mojca
18. jan 2013 10:48
a se jim tako pozna tista ena, ki sem o jaz kupila, da so naročili novo pošiljko?
robida
18. jan 2013 10:53
Robida, ne vem... :) Si zadovoljna z njo?
Sem hotela naročiti kozico v Nemčiji in potem sem na srečo brala komentarje tukaj in mi ni glih do tega, da bi v primeru poškodbe (magari tovarniške) zadevo pošiljala tja na sever - do Ljubjane je vseeno malo bližje.
18. jan 2013 12:00
Zaenkrat navdušena, po dobrem tednu uporabe,
lp
robida
18. jan 2013 13:56
Hvala za tvoje mnenje, komaj čakam svojo LC kozico.
Kolikor sem lahko zasledila, omogoča litoželezna emajlirana posoda poleg stekla, keramike, porcelana.. itd. trenutno najbolj zdravo pripravo hrane (v primerjavi z inox, teflonsko, aluminijasto... posodo).
Znamka Le Creuset naj bi bilo trenutno v tem pogledu najboljše, kar se dobi v Sloveniji.
18. jan 2013 14:50
Mojca2007, mene zanima, kaj je narobe z inoxom?
Vanja
18. jan 2013 14:56
tukaj je ena od raziskav oz. poročilo o varnosti take posode:
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2001/0
Mene osebno pa moti okus hrane, narejene v inox kozicah - če primerjam s skuhanim v recimo črni kozici EMO Celje.
lp, M.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hempy polenta
Polnjene paprike