23. mar 2011 3:26
Bannanna, jaz jo imam samo z ročajem iz istega materiala, kot je posoda. Posode z lesenim ročajem ne bi imela, ker ga ne moreš dati v pečico. V bistvu sem jo kupila iz tega razloga, poleg tega pa prenese visoke temperature. V tem se krasno peče kromprir, španske fritate in podobne stvari. Tudi za zrezke (steaks) je odlična.
Moja posoda je verjetno največja iz zbirke in mi verjetno ne bi šla v pomivalca. Čistim jo na roke, da vse, kar se je prijelo postrgam. Ni težko, v hudem primeru uporabljam sistem moje ome: par žličk praška za cunje dam v posodo, dolijem vodo in pustim, da vre nekaj minut. Navadno pustim stati čez noč in šele potem dobro sperem.
Kuhati z malo maščobe se da lepo, navadno olje samo rahlo posprejam. Da ne boš razočarana, ker to ni teflon in stvari se nekoliko primejo. Za jajca, palačinke ipd. imam posebno ponev.
Edina negativna točka zame je ta, da je posoda težka. Na srečo ima poleg ročaja še tisti uhelj, da jo lahko primem z obema rokama, ko jo prestavljam. Samo z 1 roko ne zmorem, pa nisem ravno pri "ta švoh" .
Na ostalih posodah se mi je svetli emajl razbarval in stvari se nekoliko primejo. Ko pa recimo, prepraženo meso prelijem z vinom, juho ali podobnim, vse lepo odstopi.
Moram reči, da mi je posoda zelo všeč, uporabna je za električno, steklokeramično in indukcijsko ploščo. Seveda tudi barve niso od muh in vsakdo lahko najde nekaj za svoj okus.
Vanja