29. maj 2006 20:37
LIJANA, take, kot je tale na sliki nimam, mi je pa vsaj na pogled bolj všeč kot tista, ki jo imam sama. Moja ponev ima samo en ročaj, globoka je 5 cm, premera 22 cm. Na žalost je brez pokrovke, pa niti tiste od drugih posod se ne prilegajo, ker ima na vsaki strani žlebiček (ne vem, kako se temu reče, taka vdolbina, kot jo imajo vrčki).
Ne bom rekla, da je slaba, saj jo kar dosti uporabljam, prav danes sem v njej spekla mlad krompirček, ampak, če bi danes kupovala, bi vzela kaj drugega, pa magari še eno univerzalno , široko vsaj 24 cm.
22 cm ni praktično pri taki težki ponvi, saj ne gre skoraj nobena riba vanjo. Žlebički so sicer praktični, ker lahko sproti odliješ odvečno maščobo.
Se ti opravičujem, ker ti še nisem poslala obljubljenih receptov, trenutno imam malo gužve, ti jih posredujem takoj, ko bom zadihala!
MALC, seveda nisem v njej nikoli spekla palačink, bi pa imela verjetno kar dobro kondicijo, če bi to počela. Pravkar sem jo stehtala, ker me je začelo zanimat, koliko zares tehtajo in ima dobro kilo in pol! In to ta tamala. Meni se zdijo te posode najbolj primerne za jedi, ki se dolgo kuhajo in za take, ki se rade primejo. Ali če pripravljaš kakšno omako ali kremo, ki bi jo sicer morala kuhati na pari.
Tisti palačinkar sem videla samo na sliki - a je tudi težek? Izgleda pa zanimivo, najbrž se da na njem še kaj drugega pripraviti. Se mogoče spomniš cene?
nola