13. mar 2006 7:25
Enkrat sem sicer že pisala na forum, pa nisem zasledila, da je bilo obvestilo objavljeno, zato sedaj ponovno!
Kakšno kuharico vam za nakup svetovati ob vsem tem je seveda odvisno od tegakaj želite vedeti o kuhanju. Zato najslednje:
1. Jaz bi vsakemu najprej svetovala učbenik" kuharstvo za vsakogar", ki ima poleg osnov kuharstva, kar se mi zdi najbolj pomembno tudi veliko receptov. Imajo jo vse knjigarne kjer prodajajo učbenike za srednje šole. Stane blizu 5.000 Sit;
2. Pri tehnični založbi so izdali priročnik"ABC prehrane in kuharstva", ki je sicer namenjen šefom velikih kuhinj, vendar je v celoti uporabnen tudi v gospodnjistvo, ker je tistega kar je namenjeno velikim kuhinjam in nam ne pride v poštev zelo malo. Zame je najboljše kar so izdali pri nas natem področju, zato ker daje vsem, ki želijo vedeti malo več zannaj in nasvete in vseh področij pomembnih za prerhanejvanje in prirpavo obrokov. Zelo na kratko, vendar dovolj preprosto in razumljijvo posreduje vse pomembne stvari pri pripravi, kuhanju in peki. Je sicer dražja - prodajna cena 15.000 Sit, vendar dajo popust in na obroke.
Po mojem mnenju je to najboljaša stvar za zaćetnike in tudi za tiste, ki že znanjo večl. Pomemben in doiber je zato, ker tudi kratko obraloži pri vsakem receptu napake oz. to kaj ne smemo storitit pri posameznem postopku ali pripravi. Teksti pri posamezni jedi vsebujejo opozorilo kaj se zgodi oz. kako narediti, da bo v redu.
3. Tudi zadnja Ivačičeva kuharice je kar dobra, s tega vidika učenja mislim, da ne bi kdo mislim, da poskušam takšnega mojstra kot je g. Ivačič kakor koli ocenjevati,
Iz svo je prkase vem, da je najbolj pomemben tisti kuharski priročnik, ki te pouči o osnovah in temel,jnih znanjih kuharstva in peke. Vedno, ko me je kdo vprašal kakšno kuharico reče, najprej učbenik, saj so vse kuharice lepe in krasne na pogled,ampak razočaranje, ko ne uspe tako, kot je tam zapisano in naslikano je ogromno, ker velikokrat nimamo osnov.
Zato sta prvi in drugi priročnik oz. učbenika tako pomembna. Če se ne morete odločiti, si jih najprej poglejte v kakšni knjižnici, kjer se jih da izposoditi ali pa knjigarni.
Sama imam tudi preko 220 kuh. knjig in priročnikov, ker jih zbiram, pa so mi učberniki in priuročniki največ pomagali.
Lepo vas pozdravljam in želim obilo uspeha rega
rega