25. mar 2006 9:57
No, včeraj smo imeli pri nas doma fondue. Sirovega in mesnega. Pa zraven še tisto ploščo s teflonom in vročim kamnom, ker jaz pač ne smem fondija. Sirovega smo jedli že boljšega. Nisem dobila grojerja, pa sem kupila že narejeno mešanico in dodala ementaler, pa to ni bilo, kar smo sicer vajeni. PA dobro, vseeno je šlo v slast, saj sploh ni bilo slabo, le tako okusen kot z grojerjem pač ni bil. Mesni je bil z omakcami tudi ok, le čudilo se nas je vseh osem (dve družini), kaj za vraga se nam tako kadi.
Dnevna soba je bila polna dima, mene, ki sem sedela pri vročem kamnu, so že pekle oči, zračili smo dnevno sobo in naredili prepih, pa nič... Kaj neki je narobe? Z gorilniki nič, uporabljali smo žele kot običajno, olje se ni kadilo, sirov se ni prijemal dna lončene posode...Kaj torej ni v redu?
Čez čas se sklonim ob mizi in pogledam pod ploščo vročega kamna in teflona ---vidim, da se pod spiralami nekaj smodi...Veste, kaj smo naredili? Med spirale in kovinsko dno rakleta so se, ko je svakinja pospravila napravo, zagozdile spete lesene žličke, s katerimi se z lopatic strga stopljen sira. In so se ob vročini lepo žgale, kot da bi imeli les za naravni žar...Seveda so lesene lopatke oglje postale, le dve sta še ostali celi...
Ste torej že kdaj imeli fondue in raclete z naravnim ogljem na kuhinjski mizi?????? Seveda, ko smo zažgane in tleče lopatke odstranili,, ni bilo o dimu v sobi niti sledu več...
Mamamia
mamamia