Visok pritisk

žoja  

član od: 19.10.2009

sporočila: 39

4. sep 2010 18:19

Pozdravljeni.No verjetno se je včeraj res zmešalo aparatu tmickena,kako se mu ne bi,revčku Je še vedno pospravljen in jaz živa ha,ha. Že vem kaj je pomagalo žoja

_tmickena_  

član od: 20.6.2006

sporočila: 293

5. sep 2010 20:10

Hehe, no potem definitivno nisi imela tolk visokega pritiska, ker drugače ne bi mogla tega prenest ;) _tmickena_

temba  

član od: 7.10.2006

sporočila: 92

5. sep 2010 21:48

Veste kaj! Jaz pa mislim, da je potrebno vsak visok pritisk jemati resno in to ne glede na starost! Nisem sicer noben paničar, vendar je v Sloveniji preveč možganskih kapi vsako leto in to tudi pri mladih ljudeh (starost pod trideset let), da se ni za hecat, še posebej če so bile morebitne kapi že v družini. Žoja, zato za vsak slučaj pojdi k zdravniku in naj ti še on izmeri pritisk in da ustrezen nasvet! Bolje petkrat kar tako, kot enkrat samkrat premalo! Srečno! Temba temba

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

5. sep 2010 22:24

imate mogoče kakšen nasvet za nizek pritisk? masters

beva  

član od: 7.1.2010

sporočila: 741

5. sep 2010 22:34

Uporabi Žojin način :)) Brez zamere, malo heca, no pomaga pa tudi ;) beva

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

5. sep 2010 23:04

Tisto, kolkr jaz vem, začasno poveča puls, ne pa pritiska

Vanja

bea  

član od: 29.7.2009

sporočila: 23

6. sep 2010 7:11

@Žoja Meni se zdi malo pretirano si meriti pritisk dvakrat na teden in to pri tridesetih, razen če imaš težave s pritiskom. Kaj si boš potem pri šestdesetih merila vsako uro? Povečanje pritiska še ne pomeni, da te bo kar kap zadela...se mi zdi da malo pretiravaš Pa tudi aparati za merjenje pritiska za domačo uporabo (tisti na baterije), niso ravno točni...sploh če je baterija že slaba...

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

6. sep 2010 10:32

bea je napisal/a:
Pa tudi aparati za merjenje pritiska za domačo uporabo (tisti na baterije), niso ravno točni...sploh če je baterija že slaba...

Našim doma so svetovali, da naj ne bo avtomatski, ampak vsaj polavtomatski, še bolje pa ročni. In pa merjenje ob istih urah, če se le da.

Sama imam še vedno nizkega, a tako nizkega kot pred leti, ko so v zdravstvenem domu mislili, da so se jim pokvarile aparature (ker nobena zadeva ni hotela nič pokazati), nimam več. In pa sindrom bele halje pri meni ne deluje. Zdaj imam zame zelo zdravih 105/65. Za krvodajlko še vedno prenizkega, no, saj tam me tako in tako ne marajo zaradi premalo železa.

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti