9. nov 2009 16:56
Ko je moj pritisk 90/60, je za moje pojme že visok in s tem nimam čisto nobenih težav. Na počasno vstajanje, pa ne samo iz postelje, sem se navadila kot na dihanje.
Zanimiva se mi zdi pa zadeva s soljo. Moje izkušnje so bolj s fitness strani (in potrjujejo namreč mojo življenjsko teorijo o soli). in bi bila vesela, če bi se Proxima ali katera druga zdravnica oglasila in me (prijazno) popravila.
Torej, naše telo rabi sol kot elektrolit, ki “poganja” živčni sistem. Če ima telo premalo elektrolitov, bo živčni system delal počasneje, kar bi se lahko interpretiralo kot “se počutim kot cunja”. Sol, ki jo pojemo, telo s pomočjo vode, ki jo popijemo, ledvice prečistijo in izločijo.
Če zaužijemo preveliko količino soli, nam bo telo povedalo, da nekaj ni v redu, in bomo žejni. Segli bomo (upam) po vodi, ledvice bodo šle veselo na delo in prečiščile zaužito sol. Namreč, če bi bila sol res tako zloglasna, kot jo hočejo narisat nam, normalno zdravim ljudem, bi morala biti jaz že pod rušo. Sol dajem namreč v vse jedi in zame še piškoti nimajo pravega okusa, če so brez soli. Tudi moja najljubša čokolada je tista s solnim cvetom. No, pa še ena, ki ima neko zeleno rastlino na ovitku, ampka to je pa že čisto druga zgodba.
Vanja