2. mar 2014 17:53
Zanimiva tema,tole varčevanje v gospodinjstvu.Prav zdaj v času žledoloma sem ugotavljala,kako zelo smo odvisni od elektrike in seveda kaj pomeni VODA.10 dni brez teh dobrin,kar ne morem verjet kolikokrat sem prijela za pipo,kolikokrat je treba splakniti roke,pa kaj pobrisati....Ja tudi mi smo zbirali odpadno vodo v škafe in vedra,v kopalnici je stal malo večji plastični sod,pa smo nosili vodo iz kuhinje od pomivanja posode,pa do umivanja,porabili smo jo za v školjko.Čeprav imamo v hiši dve stanovanji,smo se zadrževali večinoma v enem in tako uporabljali tudi le 1 wc,da ni bilo potrebno vlačit toliko vode po celi hiši.
Nekdo je omenil,da vodo zaradi varčevnja z elektriko segreva z grelnikom vode,ki ga uporabljamo za kakšen čaj in podobno.No meni so že večkrat poizkušali dopovedati,da je ta zadeva salamensko potratna,vsaj tisti,ki ga imam jaz.Zdaj sem se prepričala na lastni koži,ko sem hotela na brzino pogreti malo vode,za pomivanje sem vključila tale grelnik,ker je bila elektrika iz agregata,je le ta kar zahropel,ko sem to prižgala.Vsaka šola nekaj stane,vrč je šel v shrambo,tole res ni nikakršno šparanje.
Ostanke hrane zamrznem,kruh posušim za zajčke,ostalo pojedo kokoši.Perem in pomivam,ko je stroj poln,ali pa vkjlučim ekonomično delovanje.
Prav res ,vsak varčuje po svoje,čeprav je včasih največje varčevanje hudičevo draga zadeva.
lep preostanek pustne nedelje vam želim,
jesen