2. mar 2014 12:12
Mene že dolgo časa jezi - pravzaprav me ne jezi, bolj moti, da v trgovini, ko plačam poleg računa dobim še tri do 5 listkov z raznimi kuponi,za razne popuste. To kr leti iz tiste mašine, ki najprej stiska račun, nato pa še vse ostalo. Pa itak se vse še zabeleži na nakupovalni kartici ugodnosti - ne glede na trgovino, danes že vsak trgovec ponuja te kartice. Čemu potem še vse tiskano?
Nadalje me moti, da ob računu za elektriko, plin in ostalo, ki je spisan na eni strani s položnico vred, priložijo še 4 do 5 listov A4 formata na katerih so različne reklame, akcije za ta paket, a deseti in stoti. In čisto vsi to ob računih prilagajo, od elektre,plinarne,kabelskih operaterjev,banke do ne vem koga še ne. To je ja gora čist brezveze vstran vrženega papirja glede na to, da je v Sloveniji okrog 700 tisoč al koliko že gospodinjstev. Poleg tega pa šibajo dobesedno vsak teden še prospekte v kilogramskih količinah, ki se itak zavržejo, ker imaš iste ob vsakem vhodu v vsako trgovino. Torej dvojno. Jaz sem si že zdavnaj nabavil nalepko - stop reklamam, ker je tega bilo toliko, da je ležalo vsepovsod. Saj štekam, da pač morajo služit od trgovcev prek pošte do smetarjev. Ne štekam pa, da jaz pa ostali moramo opravljat poleg vsega še delo ločevalcev. Jaz jim naj vse sortiram, se s tem ukvarjam pol ure na dan, jim vse pravilno zmečem v točno določen keson. In namesto, da bi manj plačal nabijejo ceno odvoza v stratosfero, da se 2x tedensko pripeljejo spraznit. Na zadnjem računu je odvoz smeti 18,10 evra. Pa v specifikaciji je, ne boste verjeli naveden še Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano z zneskom 3 evre. Mi sploh ni jasno čemu in kaj oni delajo po bloku.
Lp
preprost