Izpadanje las

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

28. sep 2008 16:17

Košuta, sama sem imela podobno situacijo. Štela sem lase zjutraj v umivalniku, po vsakem pranju itd. Meni je pomagal Fitoval šampon, najbolj pa to, ne boš verjela, da sem se nehala sekirat zaradi tega. Sicer je težko, ampak gre. Stres dokazano zelo pripomore k izpadanju las in kaj je drugega kot vsakodnevni stres, ko vsak dan preštevaš lase??? Kar umiri se, odmisli to, pa bo! Seveda, prej pa le preverit delovanje ščitnice, ta jo lahko tudi zagode pri takih stvareh. ela

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

28. sep 2008 23:20

vau, Vendelina, res si carica. tulka

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

29. sep 2008 10:11

Košuta, lasje ti bodo nehali izpadati s faznim zamikom od časovna točka T. Časovna točka T je trenutek, ko se boš nehala obremenjevati z lasmi na glavi in lasmi na glavniku in v umivalniku. Potem pa potrebuje kemija telesa še nekaj časa, da ukapira, da se je zgodila točka T in to je pa fazni zamik. Za to, da čimprej dosežeš stanje za točko T, ti svetujem nekaj malega zabave in zezancije. Tudi malo pogledaj naše jako smešne diskusije na temo "menstrualna skodelica", kjer smo se, bolj kot na osnovni produkt, fokusirala na zabaven produkt, imenovanj japonske kroglice....in ti povem, če ima punca japonske kroglice, potem je vseeno, koliko las ima...... Plus, po mojih izkušnjah je tudi dobra linžerija ta prava arcnija za vrsto ženskih težavic. Loosin" up, baby. Tulka, thanks. Vendelina jr.

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

29. sep 2008 10:20

Košuta je napisal/a:
Ela, hvala za vzpodbudne besede. Koliko časa pa je izpadanje las trajalo pri tebi? Tudi leto dni? Košuta
Ja, tudi pri meni je trajalo kakšno leto... Še zdaj pride kdaj obdobje, ko mi lasje bolj izpadajo (sploh, kadar sem pod stresom), vendar se ne sekiram več in potem se, tako kot se je začelo, tudi samo umiri. Želim ti, da se ti stanje normalizira, za ščitnico pa le pojdi na pregled. Za ta pregled itak daš samo kri... ela

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

29. sep 2008 10:26

Pred leti sem imela isto težavo in spet sem zelo blizu - namreč, izpadanje las - poleg tega, da imam dolge, kar pomeni, da me resnično zagrabi panika, ko pogledam v kad po umivanju las, pa potem, ko si jih sfrotiram z brisačo in potem še pogledam krtačo in potem jih je še malo morje na tleh in.... Ampak pred leti sem problem resnično uredila s šamponom od Pantene, ki je bil točno za to - proti izpadanju las. Po kakšnih treh pranjih mi lasje niso več izpadali. Ampak, tega šampona ne delajo več - sploh me moti, da nek preparat delajo le kakšno leto, potem pa si izmislijo nekaj drugega in si v rit**. Sedaj si jih mažem z olivnim oljem - kakšni dve uri pred pranjem. Kupila pa sem si tudi losion od Fitovala - bomo videli. lp, vanjatajnsek

Košuta  

član od: 8.7.2008

sporočila: 199

1. okt 2008 15:15

Vendelina jr, pa sej jest te obožujem! Košuta

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. okt 2008 15:17

Košuty, bejb, ni treba tako strastno... A si probala s kroglicami ali z linžerijo ali z obojim?... Lep dan Vendelina jr.

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

1. okt 2008 18:40

Ko pa te nekdo sreča na cesti in ti reče ja kje so pa tvoji lepi lasje,bi se pa človek kar zjokal...moje stanje ni po vseh žavbah nič bolje...sem pa res že na koncu z živci...traja pa že mesece. Darja -

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

2. okt 2008 7:21

darja- je napisal/a:
...moje stanje ni po vseh žavbah nič bolje...sem pa res že na koncu z živci...traja pa že mesece. Darja -

Mogoče pa je tvoje stanje slabše ravno zaradi raznoraznih žavb... poskusi se prenehati živcirati, pa bo stanje dosti boljše. Vsaj pri meni je tako (in kot avtorica te teme lahko rečem, da sem tudi jaz imela težave). Moji lasje so kakršni so, zanje skrbim do določene meje, ne vem kako lepe frizure pa tako ali tako ne morem imeti, ker imam že od nekdaj na glavi sračje gnezdo. Navadila sem se, da jih umivam na 2 dni, da enostavno moram imeti krajšo frizuro (potem, ko sem se postrigla, se je izboljšalo tudi stanje las), redno hodim k frizerju in se barvam (pa pač dam gor kakšno lepo barvo, da vsak najprej opazi to ) in to je to. Lasje ne padajo več ven v šopih, v glavi sem si naredila, da je fino če se malo kodrajo (čeprav tega res ne maram in so ti kodri res "kar nekaj"- prej ena čudna štrenasta "nevem kaj", kot pa karkoli lepega). Če komu nisem všeč, mi visi, da ne povem do kje... nisem lepotica, sem pa povprečno sposobna kmečka deklica, ki je prepričana, da lahko s svojim obnašanjem, pametjo in odprtostjo prileze dosti dlje, kot pa če bi bila "supermiss ne vem česa". Super miss si lahko nekaj let, pamet, izkušnje in pozitiven pogled na življenje pa ti ne more vzeti nihče

In življenje je lepše, sonček spet sije- in jaz ga vidim tudi na takšen deževen dam

Lep dan in veliko se smejte

MancaS  

član od: 28.9.2007

sporočila: 107

8. okt 2008 14:50

Ladies, danes v DM-u opazila novo kolekcijo Schwarzkopf Activ, ki vsebuje šampon in tonik proti izpadanju las (Activ F za ženske in Activ M za moške). Za lažjo predstavo sta tukaj dve slikici (za tiste, ki obvladate nemško, pa tudi informacije o izdelkih): http://www.cosmoty.de/news/1658/ Nalepk na embalaži nisem prebrala, ker me je pred trgovino čakal en živčen :), zato ne vem, kakšne učinke obljubljajo, ampak morda bi bilo vredno poskusiti. Lp, Manca MancaS Sporočilo je spremenil(a) MancaS dne 08. okt 2008 14:56:25

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti