Izpadanje las

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

21. mar 2008 23:08

gogad je napisal/a:
Katjushka,kje se dobijo izdelki Kuth? lp goga
gogad, opravičujem se ti za pozen odgovor....ampak saj veš kaj pravijo, bolje pozno kot nikoli. Ko sem videla tvoje vprašanje, sem se tudi sama odločila poizvedeti kako je sedaj s to kolekcijo, ki sem jo do kakšno leto nazaj kupovala v nekem frizerskem salonu. Tam je sedaj niso več prodajali, ampak so mi rekli, da jo sedaj prodajajo v lekarnah....kličem v lekarne, ampak tam za to sploh še niso slišali. Potem se spominim in komaj dokličem gospo, ki je opravljala preglede z mikrokamero, ki mi je rekla, da se je omenjena kolekcija primenovala in se sedaj imenuje Rougj Hair, preglede, na katere se moraš naročiti, pa opravljajo v lekarnah. Sama sem se že naročila na pregled. Če te zanima še kaj v zvezi s tem, kar vprašaj, obljubim, da bom prej odgovorila..
frina je napisal/a:

rimljanka je napisal/a:

darja_ pa s prosom poskusi, prosena kaša je prav dobra, ali pa, še bolje, kupi neoluščeno proso, ga zmelji (kavni mlinček) in vsak dan pojej vsaj dve žlici, zmešani z jogurtom ali medom. Silicij in še kaj v njem ti bo zelo koristil.

[nagelj] rimljanka - zasebno mnenje

Preverjeno pri moji mami. Jemala je neoluščeno proso po tem navodili en mesec in frizerka ni mogla verjeti svojim očem. Tako pozitivno spremembo je pomenil vnos prosa. Se pa lahko zmeša tudi v vodo. Gre bolj težko dol, gre pa.

F r i n a
Lahko izvem, kje se dobi neoluščeno proso, preden se vržem v akcijo? katjushka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

22. mar 2008 9:26

V trgovini z naravno prehrano. V Celju, na Glavnem trgu. V Šaleški dolini ga ne boš dobila.

F r i n a

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

22. mar 2008 9:39

Katjushka,najlepša hvala,pri nas v lekarni opravljajo te preglede.Se bom šla pozanimat.To s prosom bom probala,samo ne vem kje na Gorenjskem se dobi,ker v Celje ne mislim hodit. lp goga

katjushka  

22. mar 2008 11:21

frina, mi tako v Celju bolj odgovarja, saj smo zelo blizu doma in v smo Celju skorajda vsak dan. Glede na trgovinico, ki si mi jo predlagala, pa mislim, da bi se v City centru tudi dalo dobit. Hvala za info. gogad, kakšno trgovino z zdravo prehrano pa verjetno imate? katjushka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

22. mar 2008 15:54

Mislim, da ima proso v ponudbi BIOTOP. Te izdelke v rjavih papirnatih vrečkah imajo na našem koncu celo precej zakotne trgovine, na poliah z zdravo hrano. Sem preverila  na spletni strani, imajo ga.

rimljanka - zasebno mnenje

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

25. mar 2008 14:18

Danes pa grem jaz v nabavo ,da kupim proso... A ga je potrebno uživat surovega?Saj dve žlici ni tako veliko a ne?? Darja -

katjushka  

25. mar 2008 15:01

To tudi mene zanima, na kakšen način ga uživate.....A lahko tudi z jogurtom? katjushka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

25. mar 2008 15:37

Ja, surovo, najbolje za kak dan, dva sproti zmiksano, 2 žlici v jogurt ali med, sam vama ne bo šel po grlu dol.

Vmes si pa še s proseno kašo kaj skuhajta: mlečna, ali pa s suhumi slivami ali pa namesto riža, v rižoti, ali pa... saj je mnogo možnosti. Lahko jo uporabita tako kot kuskuus, recimo (samo skuhati jo je seveda treba). Tudi to ima BIOTOP; vsaj ene 2 varinati, pa Natura, pa...v Celju (in drugje) na tržnici na kg, vsaj ob sobotah, tam, kjer je bučno olje je to v Celju.

rimljanka - zasebno mnenje

katjushka  

25. mar 2008 15:53

rimljanka, hvala. No, pa da vidimo kako bo....poročam. katjushka

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

25. mar 2008 16:08

Hvala Rimljanka,zdaj sem pa poštudirala,da nimam mlinčka,sem jaz dobra. Bom ga poskušala zdrobit z žlico ob žlico..je pa tako droben,da bi ga brez problemov pojedla celega... Darja -

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti