Izpadanje las

valči  

član od: 5.2.2006

sporočila: 197

2. avg 2006 21:17

Moj oče in teta sta si od rane mladosti masirala lasišče s koprivovo vodo. Priprava je čist enostavna: nakoplješ korenine kopriv, jih dobro opereš- najbolje s krtačko, nato jih narežeš in kuhaš. Vreti morajo vsaj eno uro. Pripravek ohladiš in naliješ v steklenico in si s tem vsak dan masiraš lasišče. Oče je imel goste krepke lase do smrti (73 let). Nevem če je to zasuga kopriv ampak takšne lase kot jih je imel on je težko najti pri mladem človeku. P.s. očetov brat pa je bil poplnoma plešast. Lep pozdrav valči

mandeljcek  

član od: 22.7.2006

sporočila: 66

3. avg 2006 11:14

izpadanje las je po ayurvedi povezano s stanjem ledvic, ko ojacas ledvica, tudi lasje nehajo izpadati in zacno na novo rasti. če je vzrok notranji, bodo zunanji posegi slabo pomagali ... lp! mandeljcek

veverica  

član od: 12.11.2001

sporočila: 1038

3. avg 2006 13:40

Punce, imam le eno pripombo na vse skupaj (morda jo je katera ze napisala, pa je nisem zasledila, ker sem poste bolj povrsno prebrala): ko sva v mladosti s prijateljico "preizkusali" Fitoval kapsule, sva nekako druzno dobili obcutek, da so se nama poleg las, okrepile tudi vse dlacice po telesu. Ker pa dekleta in zenske ne zelimo biti prevec "kosmate" vam svetujem previdnost pri uporabi... Upam, da se bo nasla se katera, ki bo mojo trditev ovrgla, da ne bom sejala prevec strahu med nas. Pa ne zelim delati negativne reklame, zgolj previdnost, saj se nekako ze logicno zdi, da ce okrepi lasne korenine, morda okrepi tudi druge???!? Ana Češnovar

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

6. okt 2006 18:44

Tole temo sem sicer zasledila malo pozno, pa vseeno. Tudi meni so pred časom grozno izpadali lasje. Po priporočilu prijateljice sem šla na pregled lasišča v lekarno(izvajajo ga vse večje lekarne). Pregled je brezplačen, priporočeno pa potem kupiš ali pa ne,po lastni presoji.Razložili so mi tudi,da imam tik ob koži prhljaj,ki maši lasne pore,zato posledično lasišče postaja tudi bolj mastno.Ampule vichyja pa mi baje ravno zaradi tega niso pomagale, ker preparat ni mogel do lasnih korenin, ampak je stekel mimo.No nekako v tem stilu.Po nasvetu strokovnjakinje zdaj uporabljam čistilno peno Rougj in ampule canduto sebo istega proizvajalca. Pravzaprav sem to uporabljala, zdaj mi ni več treba,dvakrat na mesec si s to čistilno peno še operem lase, da sproti odstranjujem maščobo z lasišča in to je vse. Skratka, meni je pomagala že ena kura. Ta lasna kozmetika se dobi v sanolaborju in v vseh večjih lekarnah,za oboje pa sem odštela okoli 7000. Upam, da sem vseeno kateri pomagala. lp ela

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

6. okt 2006 19:25

Ela, jaz sem imela podobno izkušnjo (pregled lasišča z mikrokamero), le da sem potem uporabljala proizvode kuth (čistilno peno, ki jo po približno vsakem tretjem pranju las uporabljam že 4 leta, in v začetku ampule). Oboje je super in cenovno tam nekje, kot si ti navedla. Njihovi izdelki so narejeni na osnovi zelišč in so prirejeni za 3 vrste prhljaja, terapijo pa ti določijo na osnovi pregleda, ki ga opravijo v določenih frizerskih salonih kuthove strokovnjakinje. LP katjushka

ela  

član od: 28.9.2006

sporočila: 735

9. okt 2006 20:02

Katjushka, zanima me,kje imajo te proizvode-zgleda, da gre sicer za zelo podobne proizvode,mi je pa vseeno všeč,da so tvoji zeliščni. lp, ela

darja-  

član od: 11.8.2007

sporočila: 567

13. mar 2008 19:09

Ker že kar nekaj časa na to temo ni bilo nič napisano ,me zanima,če se vam je stanje umirilo?! Tudi meni so pred kakšnim mesecem začeli močno izpadati lasje in tudi danes mi je frizerka rekla da jih ima polno na glavniku... Zdaj pa vprašanje,kaj storiti?!Mogoče pa bi bilo res dobro poskusiti s kakšnimi ampulami?Baje so Vichy-jeve zelo dobre. Prosim za vaš komentar,kako se vam je stanje umirilo,oziroma kako ste si pomagale?

regina  

član od: 17.9.2007

sporočila: 724

13. mar 2008 21:14

Darja-, kot naročeno si odprla to temo. Sama sem že nekaj časa razmišljala, da bom povprašala, kaj narediti. Kajti, zadnje leto so tudi meni začeli zelo izpadati lasje. regina

Esis  

član od: 14.3.2006

sporočila: 67

13. mar 2008 22:39

Ko so mi močno izpadali, sem probala nešteto stvari. Pomagal mi je edino Vichy-ev šampon. Je kar drag, ampak s splača. Vsaj pri meni se je. Pa dosti uspeha želim! Esis

kuharca37  

član od: 21.3.2006

sporočila: 563

14. mar 2008 8:36

darja-lansko leto sem bila na dieti,podobni ločevalni in lasje so mi začeli izpadati v šopih-groza in to od junija do septembra.....kupila sem Fitoval šampon ampak stanje se je umirilo šele kasneje.....zato sem letos raje na salamah,kruhu,torticah,pa hec na stran...diete so lahko tudi vzrok. kuharca37

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti