Akcija

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

tema odprta - 4. jan 2006 12:30 | ogledi: 2.722 | odgovori: 22

Sedaj imate na

http://www.tm-shop.si/shop/page/group/grp/2 dobro ceno za posamezne modelčke silikonskih mufinov, imajo na novo tud pralni oreške

Pa še nekaj kar ne spada sem

Ali ima katera od vas izkušnje s fiksnim zobnim aparatom - pozitivne ali negativne vseeno za letnik zobovja 1976

Sem že enkrat vprašala pa ni bilo odgovora, razen od ene forumovke za čiščenje (hvala njej)

Lp

Tamara

tamara1

xsara  

član od: 28.7.2004

sporočila: 173

4. jan 2006 12:47

Imela ga je sestrična(tiste zvezdice na vsakem zobu), zobe so se ji lepo zravnale, vem da je vsake 14 dni hodila k orodontul, smejala se je bolj malo - jo je sram-pubereteta- kosilo pa ji je ostalo za drati še za malico

jankica  

član od: 12.10.2005

sporočila: 856

4. jan 2006 13:49

Fiksen aparat je imela moja hčera v osnovni šoli. Stanje se ji je zelo izboljšalo (maksimalen uspeh!), posledic ni imela, čeprav so jo nekateri strašili, da bo imela pod zvezdilo gnilo piko. Ker je imela zobe zelo na tesno, so ji odstranili tudi dva stalna zoba. Zdaj, po nekaj letih, je opazila, da ji zgornja enka hoče lesti malo postrani, toda to ima dedno po meni, ki mi zob niso nič ravnali. Je pa fiksni aparat nosila tudi njena ortodontinja pri cca 40 - 50 letih starosti. jankica

tamara1  

član od: 10.11.2005

sporočila: 109

4. jan 2006 14:59

Ali se morajo vmes menjati tudi plombe ki ji že imaš? tamara1

isiliel  

član od: 7.6.2004

sporočila: 62

4. jan 2006 15:09

Rezultati so odlični. Dvem mojim sošolkam so zobe popolnoma naravnali. Problem pa je v tem, da se v aparat zatika hrana ( kot je omenila že xara ). Čiščenje zob postane opravilo, ki vzame malo več časa kot prej. Ob temeljiti skrbi za zobe težav s kariesom ne bi smelo biti. Sama nosim aparat že leto in pol. Tudi jaz sem se nekaj časa manj smejala, sedaj pa se mi zdi, da je smeh predobra zadeva, da bi mi jo kratilo nekaj tako bednega kot je zobni aparat Katja

isiliel  

član od: 7.6.2004

sporočila: 62

4. jan 2006 15:24

Rezultati so odlični. Dvem mojim sošolkam so zobe popolnoma naravnali. Problem pa je v tem, da se v aparat zatika hrana ( kot je omenila že xara ). Čiščenje zob postane opravilo, ki vzame malo več časa kot prej. Ob temeljiti skrbi za zobe težav s kariesom ne bi smelo biti. Sama nosim aparat že leto in pol. Tudi jaz sem se nekaj časa manj smejala, sedaj pa se mi zdi, da je smeh predobra zadeva, da bi mi jo kratilo nekaj tako bednega kot je zobni aparat Katja

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

4. jan 2006 17:23

O teh oreščkih sem že slišala in sem razmišljala o tem, da bi si jih omislila. Koliko se jih pa porabi? A dobro sčistijo? Slišala sem tudi, da se jih lahko uporabi večkrat. Je to res? Sonja

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

4. jan 2006 17:29

Aja, pa še nekaj... Slišala sem, da se te oreščke dobi v Hoferju v Avstriji po 10 EUR/kg. A je to res? Sonja

Sasenka  

član od: 5.9.2005

sporočila: 252

4. jan 2006 18:37

Aparat je nosil moj brat, zdaj ga nosi sosed, sama pa tudi razmišljam o tem (sem pa blizu tvojega letnika, malo mlajša). Brat je z rezultatom 100% zadovoljen, moti ga le, da mora ponoči za vzdrževanje stanja še vedno (bolj ali manj) redno nositi snemljivi aparat. Sicer so - kot ga je opozorila ortodontinja - lahko posledice take, kot so se pojavile pri Jankičini hčeri: zobje začnejo ponovnolesti nazaj na svoje mesto, še posebej tisti zobje, ki so doživeli "velike" premike. Odstranili so mu dva stalna zoba, avtomatično so mu operacijsko odstranili vse osmice, da mu ne bi z izraščanjem povzročale težav. Čiščenje mora biti vedno zelo temeljito - zobna prha je praktično obvezna, na drug način ni možno temeljito odstraniti vseh ostankov hrane. Ni bilo pa nikoli tako ogabno, kot piše xsara. Nosil je vse zvezdice kovinske. Prijatelj, ki ga nosi dobrega pol leta, je zaenkrat z rezultati zelo zadovoljen. Tudi njemu so populili nekaj zob, nosi pa zgoraj bele zvezdice in so praktično neopazne, šele temeljitejši pogled razkrije aparat, spodaj - kjer je aparat manj opazen - pa nosi kovinske zvezdice. Sama se kljub pozitivnim izkušnjam (edina negativna izkušnja tako pri bratu kot prijatelju so bile nekajdnevne bolečine po vsakokratnem napenjanu žice) še nisem odločila za aparat, ker: 1. je zame prevelik strošek trenutno, 2. si moram dati izpuliti vse štiri osmice, ki so mi že izrastle, ter še eno petico in eno sedmico, 3. ker mi zob ne bi ravnali le levo in desno od središča, pač pa bi mi premikali tudi središče za nekaj milimetrov. Pa moram reči, da moje zobovje na prvi pogled sploh ni tako strašno, ko pa začneš enkrat z obiski pri ortodontu, ti odkrijejo vsako polmilimetrsko napako pri zamikih...

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

4. jan 2006 21:02

Kakšni oreščki? jade

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

4. jan 2006 23:38

jade je napisal/a:
Kakšni oreščki? jade
to tudi meni ni jasno!!!! tjas

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti