5. jan 2006 8:12
Pralni oreščki. Gre za naravni pralni prašek. Sonja
5. jan 2006 8:12
Pralni oreščki. Gre za naravni pralni prašek. Sonja
5. jan 2006 8:18
Hvala za odgovore, res ste zlati. Imam pa še vprašanja: Kaj je to zobna prha? Ali zobni aparat povleče skupaj čeljust če ti vmes manjka zob (za 1 cm prostora) in koliko časa traja da gre skupaj? Kakšne pripomočke za čiščenje uporabljate? Ali lahko normalno ješ? Odgovor za Jade http://www.tm-shop.si/shop/page/group/grp/5 Jutri dobim revijo (letno - veliko zanimivih testiranj) Oko Testa v katerem so testirani tudi silikonski izdelki - poročam. Danes sem v službo dobila katalog Qulle in so notri tudi te posodice in še par stvari - vendar dražje LP Tamara tamara1
5. jan 2006 12:42
Zivjo! Ker pisete tukaj tudi o fiksnem zobnem aparatu, bi se sama imela vprasanje.. In sicer zanima me kolko to kaj stane?? Tudi sama sem bila ze tik pred tem, da bi si ga dala narest. Pa se mi je na koncu zdela cena previsoka. Je pa bilo tako, da mi je ortodontka najprej dejala.. da vec kot okrog 250.000 sit ne bi smelo prit, potem pa mi je prihajala ven z vedno visjo cifro.. na zadnje se je gibala okrog 400.000 sit do 450.000 sit kar pa ni vec macji kaselj! Se dobijo pa baje tudi prozorne zvezdice, to se manj opazne, so pa seveda drazje.. Za ceno ne vem.. A pozna kdo kakega dobrega in ne prevec grabezljivega ortodonta na Stajerskem? LP, Heike
5. jan 2006 13:11
V Borštnikovi ulici v Mariboru, priimka se ne spomnim. riba-ribica
5. jan 2006 13:47
V Borštnikovi ulici v Mb dela dr. Hribar Turk Marija - ortodontka. Palma
5. jan 2006 22:06
OK, zdi se mi, da tu nastaja že majčkena zmeda. Pralni oreški in zobni aparati niti nimajo kaj dosti skupnega, kaj? Mislite da bi se dalo to reč kako razdeliti na dve različni temi? Kar se tiče cen aparatov: okrog 250.000, pravijo, zna pa še narasti... pregledi in to... Zato je zdravljenje res najbolje začeti pred 18. letom in je potem cela reč zastonj. tamara1: jest se navadiš, prej al slej (zame drži bolj "prej" ) Katja
6. jan 2006 11:20
Kar se cene tiče: meni je bilo pred dvema letoma rečeno cca. takratnih 500 € skupaj s pregledi pred namestitvijo ter nadomestnim aparatom, ko se fiksni aparat enkrat sname. Vsi pregledi vmes (nove nastavitve in fiksiranja) so dodatno plačljivi. To je bilo takrat cca. 550.000 sit Kolikor sem pred pol leta spet malo preverila, so bile cene še vedno tam okoli pol milijona za oba loka. Z zdravljenjem pred 18. letom pa je takole: čakalne dobe so bile pred 8 leti, ko so mojemu bratu svetovali fiksni aparat okoli 18 do 24 mesecev (pa je bil takrat star okoli 15 let). Ko bi prišel na vrsto, bi bil že polnoleten, pa so se starši takrat odločili, da potem je pa vseeno, kdaj aparat plačajo takrat ali čez dve leti. In res, ko je prišel na vrsto pri "državnem" ortodontu, je aparat že zdavnaj snel (nosil ga je 18 mesecev), star pa je bil 18 let in 3 mesece. Če mene vprašate, morate imeti malo vez in poznanstev, da mladoletnik pride pravočasno do fiksnega aparata.
6. jan 2006 12:22
Potem ima pa veliko malodetnikov veze in poznanstva - ker jaz poznam cel kup ljudi mojih let (ali mlajših), ki ga nosijo. In menda ni bistvo v tem, da ti dajo aparat pred 18. letom - zdravljenje zob se mora začeti pred 18. letom in potem je stvar zastonj. Katja Sporočilo je spremenil(a) isiliel dne 06. jan 2006 12:23:47
6. jan 2006 13:45
isiliel je napisal/a: |
Potem ima pa veliko malodetnikov veze in poznanstva - ker jaz poznam cel kup ljudi mojih let (ali mlajših), ki ga nosijo. In menda ni bistvo v tem, da ti dajo aparat pred 18. letom - zdravljenje zob se mora začeti pred 18. letom in potem je stvar zastonj. Katja Sporočilo je spremenil(a) isiliel dne 06. jan 2006 12:23:47 |
6. jan 2006 13:49
Veze in poznanstva že od nekdaj delujejo. Če jih nimaš pa je takole: Mene bo stvar stala 380.000 SIT + 11.000 za vsako menjavo loka Rečeno mi je bilo da neveč kot 500.000 za oba loka. Upam da mi bo aparat popravil zobe in da ne bo ostala luknja. Koliko časa bo trajalo pa je tudi vprašanje. Ko sprašuješ je vedno vse idealno, ko pa se v to spustiš je pa ????? Priznam da me je strah tamara1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo
Nevzhajana orehova potica