19. feb 2008 6:02
Mislim, da je odvisno od sorte čebule. Jaz jo imam vedno v hladilniku, po rumeni okrogli se mi oči vedno zasolzijo, po rumeni podolgovati pa zelo redko. rdeča pa je katastrofa, rabila bi potaplaško masko.
Kyara
19. feb 2008 6:02
Mislim, da je odvisno od sorte čebule. Jaz jo imam vedno v hladilniku, po rumeni okrogli se mi oči vedno zasolzijo, po rumeni podolgovati pa zelo redko. rdeča pa je katastrofa, rabila bi potaplaško masko.
Kyara
19. feb 2008 10:44
Če je to že kdo napisal, se opravičujem. Slišala sem, da pri rezanju čebule pomaga, če zagriznemo v kos kruha, in ga imamo med rezanjem v ustih. Mene sicer čebula nikoli ne spravi v jok, ker nosim leče, tako da ne vem, če drži, je pa za poskusit. RadaJem
21. feb 2008 12:27
Staro žemljo položimo na kozarec napoljen z vodo. To pa nato damo v mikrovalovko. Žemlja je po tem kot nova. Lahko se jo pa da še na opekač/toaster, da postane hrustljava. Angelique
21. feb 2008 14:25
Da se mleko ob kuhanju ne prismodi, je treba zanj uporabljati vedno eno in isto posodo in v njej nikoli kuhati nič drugega. Ob tem, da jo je dobro, kot je napisala že ena od predhodnic, vsakič pred uporabo splakniti z vodo (mislim, da voda ob tem zapolni morebitne mikroskopsko majhne luknjice in se mleko potem ne more zalezti vanje).
Zanimivost: vsaj dve leti sem za kuhanje domačega mleka uporabljala isto posodo. Mleko se ni nikoli prismodilo. Ko pa sem v njem zavrela kupljeno homogenizirano mleko, je bilo celo dno rjavo??? Za homogenizirano mleko sem nato kupila novo posodo - in spet je bilo v redu.
Cila
Sporočilo je spremenil(a) Cila dne 21. feb 2008 14:25:55
21. feb 2008 15:18
Vrtnarjem se dvigajo lasje ko pomislijo na krte in krtine. Z vrta jih preženete tako, da krtino odkopljete in vanjo zlijete ricinusovo olje. Madeže na usnjenih sedežnih garniturah boste očistili s stepenim beljakom. Mleto kavo shranite v hladilniku in dlje časa bo ohranila svež okus. Majonezo razredčite z mineralno vodo. Tako bo manj mastna, povečali pa boste njen volumen. Omako, ki ste jo prismodili, lahko rešite s povsem preprosto zvijačo. Vanjo kanete nekaj pomarančnega soka, ki bo nevtraliziral slab okus. Jedilni pribor bo dlje časa ohranil svoj sijaj, če boste v pomivalni stroj, kjer je košarica za pribor, dali nekaj kroglic alu folije. Ko kroglice potemnijo, jih zamenjajte. Kruh shranite v posodo, kamor ste postavili tudi kocko belega sladkorja in ne bo tako hitro splesnel. L.p. funuk11
21. feb 2008 16:12
Po fižolu bomo imeli manj težav s "plinifikacijo", če smo ga kuhali skupaj z žličko kumine.
Cila
21. feb 2008 18:03
Na Japonskem so izumili čebulo, ki ob sekljanju ne povzroča več solz, kaj več, ko izvem
Anamarija
21. feb 2008 18:29
Ja veš da, tega pa ti ne verjamem. To je glih tak, kak da bi rekla, da so izumli deda, ki ne povzroča solz. tumpika
22. feb 2008 10:44
Krte se da spravit tudi tako,da se v zemljo zakopljeje steklenice,ki z vratom gledajo ven (moti jih piskanje vetra) Roncolino
22. feb 2008 18:05
Če nucam malo narezanih orehov, jih dam v polivinil vrečko in par krat poknem gor s tolkačem za meso. tumpikaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato
Jabolčne kremšnite